Bijgewerkt: 24 juli 2024

Schiphol trendsetter met Massage-O-Matic

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
15-03-2010

Reizigers die uitgerust op pad willen, kunnen sinds kort een volledige lichaamsmassage ondergaan op Amsterdam Airport Schiphol. De luchthaven plaatst Massage-O-Matic's die de reiziger een Shiatsu massage én privacy bieden. Ze zijn speciaal voor gebruik op Schiphol ontworpen.

Privacy en design

Het bieden van comfort, service en beleving zijn speerpunten voor Schiphol. Self-service massagestoelen zijn daar een voorbeeld van, en toch was er tot nog toe geen te vinden op Schiphol. "Daarvoor zijn twee redenen te noemen," zegt Otto Ambagtsheer directeur Business Area Consumers van Schiphol.

"Privacy en vormgeving. Daar was nog geen goede oplossing voor. Met de toevoeging van de Massage-O-Matic aan de bestaande wellness faciliteiten, Back to Life en XpresSpa biedt Schiphol de reiziger nu een compleet wellness en beauty programma aan."

Massage-O-Matic Amstelveen
(Foto Schiphol Group - 2010)

De massagestoelen staan bij de Cone Bar achter de paspoortcontrole in Lounge 2 op Schiphol en zijn 24 uur per dag beschikbaar. Na een inworp van 4 euro krijgen de reizigers 8 minuten drukpuntenmassage volgens de Shiatsu methode, waar oorspronkelijk de duimen, handpalmen, en vingers worden gebruikt, om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam


De Massage-O-Matic is speciaal voor Schiphol ontworpen. Michiel Versprille van Wellness International schoof ervoor om de tafel met architect Hubert Crijns. Samen bedachten zij een ellipsvormige behuizing voor de massagestoel, die de gebruiker de privacy biedt om te ontspannen, en die qua vormgeving past binnen Schiphol.Schiphol vertaalt wensen reiziger

Amsterdam Airport Schiphol is in 2009 meermalen bekroond als beste internationale luchthaven, maar rust niet op zijn lauweren. Schiphol wil de reiziger '24/7' alle faciliteiten bieden, die hij of zij nodig heeft voor een aangenaam verblijf op de luchthaven. Welke faciliteiten dat zijn, wordt onder meer bepaald aan de hand van eigen onderzoek en rapporten en ideeën van trendwatchers.

"Ontwikkelingen vertalen wij naar praktische investeringen," vertelt Otto Ambagtsheer, directeur Business Area Consumers. "Zo toont onderzoek aan dat een toenemend aantal reizigers behoefte heeft aan diensten op het gebied van persoonlijke verzorging en welbevinden. De Massage-O-Matic sluit aan bij deze behoefte; het ontspant lichaam en geest, vermindert vermoeidheid en geeft nieuwe energie."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.