Bijgewerkt: 30 juni 2022

Schiphol wordt niet verkocht

Nieuws -> Schiphol

Bron: MinFin
12-10-2007

Minister Wouter Bos (PvdA) van Financiën zei op vrijdag 12 oktober 2007 na afloop van de wekelijkse ministerraad, dat het kabinet afziet van de verkoop van de aandelen van Schiphol. De Staat heeft 75,8 %, de Gemeente Amsterdam 21,8%, de Gemeente Rotterdam 2,4 % aandelen in de luchthaven.

Schiphol polderbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Langs de Polderbaan


Publiek

Volgens minister Bos, het is beter voor Nederland, als Schiphol in publieke handen blijft en niet geprivatiseerd wordt. Nu is de overheid de volledige toezichthouder van alles wat op Schiphol gebeurt, dat voor de werkgelegenheid en milieuhandhaving zeer belangrijk is.

Lelystad

De Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak heeft op woensdag 10 oktober 2007 een uitspraak gedaan, waarin staat, dat de plannen om het vliegveld van Lelystad uit te breiden voorlopig niet doorgaan. Dit komt eigenlijk door een procedurele fout, want de plannenmakers hebben de milieugevolgen voor Zeewolde niet correct opgevoerd.

De minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings krijgt de opdracht om de gevolgen van de vliegvelduitbreiding in Flevoland opnieuw te bekijken. Daarna wordt waarschijnlijk de procedure nogmaals doorgelopen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.