Bijgewerkt: 29 maart 2024

Schipholfonds donaties derde kwartaal 2011

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schipholfonds
17-11-2011

Het Schipholfonds heeft in het derde en laatste kwartaal van 2011 een bedrag van 170.760 euro geschonken aan 54 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van € 2.500 en hoger) werden 17 november 2011 op Schiphol uitgereikt door het bestuur van Het Schipholfonds.

Hoogste donatie

Hockeyclub AthenA uit Amterdam gaat een nieuw clubhuis bouwen en inrichten met moderne en duurzame voorzieningen zoals zonnecollectoren en een Warmte-Terug-Win installatie . Zo  op een groene en duurzame wijze energie bespaard  Het Schipholfonds doneert aan AthenA een bedrag van  8.482 euro voor de aanschaf van de Warmte-Terug-Win installatie.

Hoge donaties

Scouting Sint Maarten uit Hoofddorp gaat begin 2012 naar een nieuw clubhuis. Het clubhuis krijgt binnen en buiten LEDverlichting. Het Schipholfonds stelt voor dit duurzame en groene project 7.500 euro beschikbaar.

De Hockeyvereniging Abcoude heeft twee volwaardige sportvelden die doordeweeks en in het weekend volledig bezet zijn. Met de aanleg van  een oefenveld, waar de jeugd voor en na wedstrijden nog een bal kan slaan, wordt de betrokkenheid van de jeugd bij de vereniging verder gestimuleerd? Het Schipholfonds maakt de aanleg van het oefenveld mede mogelijk met een donatie van 7.500 euro

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Met veel enthousiasme heeft Het Schipholfonds in de afgelopen 17 jaar organisaties en instellingen in de omgeving  van Amsterdam Airport  Schiphol met donaties gesteund voor het realiseren van projecten op het gebied van cultuur, welzijn en sport.  Sinds de oprichting in 1994 heeft het fonds  3.680 projecten gesteund met in totaal € 9.207.508 euro

Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben besloten om met ingang van 2012 een nieuwe invulling aan de activiteiten van Het Schipholfonds te geven. Meer informatie hierover zal begin 2012 beschikbaar zijn op de website van Het Schipholfonds, www.schipholfonds.nl   Bekijk het overzicht van de donaties in het derde kwartaal van 2011 (pdf)

Amstelveense donaties:

TC de Meerlanden Amstelveen € 500

Operette Vereniging Amstelveen Amstelveen € 500

Tafeltennisvereniging Amstelveen Amstelveen € 2.000

Bridge Club Aemestelle Amstelveen € 2.000



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.