Bijgewerkt: 25 mei 2024

Schipholfonds doneert meer dan 142.000 euro aan omgeving

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
01-07-2011

Het Schipholfonds heeft in het tweede kwartaal van 2011 een bedrag van 142.722 euro geschonken aan 45 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van 2.500 en hoger) werden vandaag op Schiphol uitgereikt door Michael van Praag, voorzitter van Het Schipholfonds.

Schipholfonds Amstelveen
(Foto Schipholfonds - 2011)

Blije mensen in de zaal na het overhandigen van de cheques van het Schipholfonds


Hoogste donatie

De Stichting Molen van Sloten en Kuiperijmuseum te Amsterdam gaat zonnepanelen aanschaffen die geplaatst zullen worden op het dak van het Kuiperijmuseum. In combinatie met de windenergie die de Molen van Sloten levert kan zo op een duurzame en groene wijze energie bespaard worden. Het Schipholfonds steunt dit project met een donatie van 10.000 euro.

Hoge donatie

De Stichting Zingen op de Zaan, organiseert op 2 juli 2011 een muzikaal bootfestival, waaraan 40 schepen vol muzikanten, solisten, bands en koren zullen deelnemen die tussen 16.00 uur en 19.00 uur de Wilhelminasluis in het centrum van Zaandam zullen passeren. Om dit gratis toegankelijke festival mede mogelijk te maken heeft Het Schipholfonds 7.500 euro gedoneerd.

Schipholfonds Amstelveen
(Foto Schipholfonds - 2011)

Vlnr.: mw. Jacqueline van de Velden, bestuurslid van de Stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer met de cheque van 5000 euro, Jan Dreschler, directeur van Zorgcentrum Aelsmeer en Michael van Praag, voorzitter van het Schipholfonds


Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het Schipholfonds opgericht met als doel, de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

In 2011 kent het bestuur van het fonds 3 maal donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Cultuur of Sport. Voor een donatie komt in principe een instelling in aanmerking als die:

-statutair gevestigd is binnen het werkgebied van het fonds;

-een eenmalig gericht project realiseert binnen het werkgebied van het fonds;

-in de afgelopen 36 maanden geen donatie van het fonds toegekend heeft gekregen en aan de door het fonds gestelde criteria voldoet.

Uitgebreide informatie staat op de website van het fonds: www.schipholfonds.nl  Twee Amstelveense instellingen kregen donaties: Bridgeclub Nieuwer Amstel kreeg 1.750 euro en Kanovereniging Frisia 3.000 euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.