Bijgewerkt: 24 maart 2023

Schipholfonds doneert ruim 104.000 euro aan omgeving

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schipholfonds
07-04-2011

Het Schipholfonds heeft in het eerste kwartaal van 2011 een bedrag van 104.023 euro geschonken aan 30 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van € 2.500 en hoger) werden vandaag op Schiphol uitgereikt door Menno de Haan en Paul Luijten, bestuursleden van Het Schipholfonds.

Hoogste donatie

De Harddraverij-Vereniging Santpoort en Omstreken viert in 2011 haar 75-jarig bestaan en organiseert geheel in traditie ook dit jaar weer het Dorpsfeest dat bestaat uit diverse evenementen op cultureel en sportief gebied die gratis toegankelijk zijn.

Op 6 augustus 2011 zal er op het terrein van de Ruïne van Brederode een groots opgezette oldtimer dag plaatsvinden waar oude brandweerauto's, bussen en stoommachines te bewonderen zijn. Het Schipholfonds stelt voor de activiteiten rond het Dorpsfeest een donatie van € 10.000 beschikbaar.

Hoge donatie

Stichting Haarlemmermeer Marathon organiseert op zondag 4 september 2011 de zevende editie van de Haarlemmermeer Run. De afstanden hebben een afwisselend parcours en er is voor ieder wat wils tijdens dit gezellige en sportieve evenement. Voor de jongste deelnemers start om 10.00 uur de jeugdloop. Om dit sportieve evenement mede mogelijk te maken heeft Het Schipholfonds € 7.500 gedoneerd.

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Het bestuur van het fonds kent 4 maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Cultuur of Sport.

Voor een donatie komt in principe een instelling in aanmerking als die:

-statutair gevestigd is binnen het werkgebied van het fonds;

-een eenmalig gericht project realiseert binnen het werkgebied van het fonds;

-in de afgelopen 36 maanden geen donatie van het fonds toegekend heeft gekregen en

-aan de door het fonds gestelde criteria voldoet.

Uitgebreide informatie staat op de website van het fonds: www.schipholfonds.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.