Bijgewerkt: 24 juni 2024

Schipholfonds doneert ruim 134.000 euro aan omgeving

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
08-01-2009

Het Schipholfonds heeft in het vierde kwartaal van 2008 een bedrag van 134.861 euro geschonken aan 42 instellingen en organisaties in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van € 2.500,= en hoger) werden op 8 januari 2009 op Schiphol uitgereikt door Marion Versluys en Anton Temme, bestuursleden van het Schipholfonds.

Hoogste donatie naar Aalsmeer

In het vierde kwartaal van 2008 ontving de Stichting Historische Tuin te Aalsmeer van het Schipholfonds de hoogste donatie, 9.000 euro. De Stichting heeft als doel de rijke historie van de Aalsmeerse tuinbouw "levend" te houden. De historische tuin beschikt over een veilinggebouw waarin nog op de ouderwetse manier met een veilingklok geveild kan worden. Een tentoonstellingskas op het terrein laat de historie van de Aalsmeerse tuinbouw zien. De gebouwen zijn onlangs met elkaar verbonden door een overdekte corridor. Voor de inrichting voor de corridor heeft de Stichting de donatie ontvangen.

 De Weesper Volks Gymnastiek Vereniging ontving voor de aanschaf van meubilair een donatie van 7.521 euro.  De vereniging viert in 2009 haar 100-jarig bestaan en verhuist naar een nieuwe accommodatie.

 De gehandicapten Sportvereniging "De Sleutels" uit Leiden organiseert vanwege haar 50 jaar bestaan in 2009  drie sporttoernooien voor visueel gehandicapten en rolstoelafhankelijke mensen. Het Schipholfonds steunt dit initiatief met een donatie van 7.500 euro.

De Zaansche Molen uit Koog aan de Zaan gaat de oliemolen De Bonte Hen restaureren in samenwerking met de Rijksdienst Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten. Het Schipholfonds draagt bij aan de restauratie met een donatie van 7.500 euro.

Honk- en Solftbal Vereniging Thamen uit Uithoorn ontving een donatie van 7.500 euro van het Schipholfonds  voor het mede realiseren van een tweede slagtunnel en werpmachine.

Schipholfonds

Het Schipholfonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht in het kader van verantwoord ondernemen. Het fonds ontvangt jaarlijks een schenking van de luchthaven. Het bestuur van het fonds kent 4 maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van Welzijn, Cultuur of Sport.

Overzicht van alle donaties in het vierde  kwartaal van 2008

Schipholfonds  Amstelveen
(Schipholfonds - 2009)
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.