Bijgewerkt: 15 juni 2024

Schipholfonds geeft 33.275 euro aan Heliomare

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schipholfonds
09-09-2012

Het Schipholfonds geeft een substantiële donatie van 33.275 euro aan Heliomare voor de organisatie van de Heliolympics 2012: het evenement, dat sporten onder mensen met een beperking bevordert en integratie van aangepast sporten in de samenleving verbetert.

Michael van Praag, voorzitter Schipholfonds en voorzitter van de KNVB: 'Het Schipholfonds heeft gekozen voor het thema "fysiek bewegen", omdat bewegen belangrijk en gezond is en mensen verbindt. En dat geldt in het bijzonder voor mensen voor wie bewegen wat moeilijker is, vanwege een beperking. Die verdienen extra ondersteuning en die geeft het Schipholfonds graag.'

Op 6 september 2012 heeft Michael van Praag de cheque overhandigd aan Heliomare. Klik hier voor een filmpje van SchipholTV

'Heliolympics' ontvangt donatie van het Schipholfonds

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het 'Schipholfonds' opgericht, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Met veel enthousiasme heeft het Schipholfonds in de afgelopen 18 jaar organisaties en instellingen in de omgeving van Schiphol met donaties gesteund. Vanaf de oprichting in 1994 heeft het fonds bijna tien miljoen euro uitgereikt.

Sinds 2012 richt het Schipholfonds op activiteiten en projecten om fysiek bewegen te stimuleren. Het Schipholfonds heeft gekozen voor het thema 'fysiek bewegen' omdat activiteiten die sporten en bewegen stimuleren bij uitstek mensen verbinden. Voor meer informatie zie www.schipholfonds.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.