Bijgewerkt: 26 mei 2024

Scholen kunnen niet alle leerlingen plaatsen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Bezorgde ouders
13-04-2006

Ingezonden bericht


Het schijnt in Amstelveen moeilijk te zijn om je kind op een middelbare school geplaatst te krijgen. De vier schoolgemeenschappen (HWC, KKC, Alkwin College en het Amstelveen College) spelen over de hoofden van de kinderen een spelletje met de gemeente. Alle scholen zitten vol, mogelijk heeft het Amstelveen College nog plek, maar dat moet in de tweede ronde blijken (18 april 2006).

Bij het KKC en HWC is al geloot.Bij het KKC openlijk en bij het HWC in het geheim, daar moeten de ouders morgen per brief lezen of hun kind geplaatst is. Tussen de 75 en 125 kinderen kunnen mogelijk niet worden geplaatst in de groepen MAVO tot en met VWO.

Mogelijk kunnen jullie daar aandacht aan besteden. De gemeente en de scholen zullen best wel hun visie hierop kwijt willen. Wij ouders van de gedupeerde weten geen raad hoe het met onze leerplichtige kinderen moet.

In elk geval hebben wij een website geopend: http://www.suhaal.nl/uitgeloot.htm

Hier kunnen wij ons mogelijk herenigen tegen het gevoerde beleid van de scholen.

Of zoals het HWC op hun website schrijft:

Een leerling kan zich maar op één school voor voortgezet onderwijs aanmelden. Het aanmelden kan alleen via een op naam gesteld aanmeldingsformulier (met rode balk) dat een leerling ontvangt van de basisschool. Op dit formulier staat het basisschooladvies vermeld.

Er is een plaatsingsgarantie voor alle leerlingen die in de eerste ronde inschrijven op één van de Amstelveense VO-scholen. Dit is echter niet altijd de school van de eerste/tweede keus.

Wij ouders van de uitgelote kinderen (bij ons van de 36 werden er 31 geplaatst, maar er zijn nog ergere lotingen geweest), vragen ons af waar dit toe gaat leiden in de toekomst? Wellicht dat jullie baanbrekend werk kunnen doen.


Met vriendelijke groet,


Bezorgde oudersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.