Bijgewerkt: 24 juli 2024

ScholenGemeenschap Panta Rhei wordt Futuris

Nieuws -> Informatief

Bron: Panta Rhei
28-06-2024

Scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen krijgt na de zomervakantie van 2024 een nieuwe naam: Futuris. Met deze naamsverandering markeert de school, die volgend schooljaar haar 50-jarige jubileum viert, het einde van een waardevol tijdperk en de start van een kansrijke toekomst, voor de school én voor de leerlingen.

Panta Rhei is een bekende naam in Amstelveen. De school ontstond toen in augustus 1974 alle Amstelveense scholen voor lager beroepsonderwijs en een gemeentelijke mavo besloten om samen verder te gaan. Sindsdien heeft de school goede en minder goede tijden gekend. Die historie geeft de school sterke wortels.Volop in ontwikkeling. Tegelijk is Panta Rhei volop in ontwikkeling. De school, die alle leerwegen van het vmbo, mavo/havo en ISK biedt, investeerde in de afgelopen periode stevig in de onderwijskwaliteit en in nieuw onderwijsaanbod. Vanaf komend schooljaar hebben eerstejaars leerlingen de keuze uit een breed palet van profielen: expressie, technologie, koken, sport en mavo/havo. Panta Rhei heeft de handen ineengeslagen met de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert (CSB) en het Hermann Wesselink College (HWC) om een soepele overgang naar havo mogelijk te maken. Deze samenwerking vloeit voort uit de fusie tussen Panta Rhei en de Cedergroep in 2023, waar het CSB en het HWC deel van uitmaken.

Foto Amstelveen
(Bron Panta Rhei - 2024)

Matthijs Ran is op 1 mei 2023 gestart als schooldirecteur op SG Panta Rhei in Amstelveen, een vmbo-school die onderdeel is van de Cedergroep

Veranderingen zichtbaar maken. Ik vind het belangrijk om al die veranderingen zichtbaar te maken”, zegt Matthijs Ran, die vanaf mei 2023 directeur is van Panta Rhei. “Wij koesteren onze historie, maar zijn niet meer de school die wij waren. Ik ben heel trots dat ik leiding mag geven aan een school die zo toekomstgericht is als de onze. De nieuwe naam ‘Futuris’ past dan ook perfect bij ons.”

Kansen voor jouw toekomst. Om de nieuwe naam te bedenken, riep de school de hulp in van leerlingen, ouders en medewerkers. Hun enthousiasme was groot; de school verzamelde zo letterlijk honderden ideeën. Toch was de keuze uiteindelijk tamelijk eenvoudig. Er bestond grote eensgezindheid over Futuris. In combinatie met de nieuwe belofte – ‘Kansen voor jouw toekomst’ – maakt de naam goed duidelijk waar de school voor staat. - licht Matthijs Ran toe. “We zijn ons ervan bewust dat dit niet voor elke leerling hetzelfde is. Die individuele aandacht en het lef om verschil te maken, maken onze school uniek.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.