Bijgewerkt: 23 juni 2024

Scholier wil jeugdafdeling TON oprichten

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
12-08-2009

De 16-jarige scholier Michael Serphos uit Amstelveen is bezig, om een Amsterdamse jongerenafdeling van Trots op Nederland (TON) op te zetten. „De reden voor het opzetten van deze jongerenafdeling is, om jongeren dichterbij de politiek te brengen" aldus Michael Serphos.

Momenteel is hij druk doende om een volledig jongerenbestuur te realiseren. Dat moet na de zomer gerealiseerd zijn. Rechtstreeks contact heeft hij nog niet gehad met Rita Verdonk. „Maar wel met de partij," voegt hij snel toe. Het initiatief om een jongerenafdeling te beginnen was namelijk afkomstig van Trots op Nederland zelf, legt Serphos uit. „Via een debat op de Universiteit van Amsterdam ben ik met TON in contact gekomen."

Als Michael Serphos in één zin moet uitleggen waar Trots op Nederland voor staat hoeft hij niet lang na te denken. „De partij staat voor veiligheid en integratie en maakt zich als enige partij sterk voor deze zaken." Serphos ambieert in de toekomst wellicht een carrière in de politiek, maar hij wijst erop dat hij 'nog maar zestien' is.

De partij Trots op Nederland is in 2007 door Verdonk opgericht. Dit was twee dagen nadat ze haar lidmaatschap van de VVD had opgezegd en enkele weken nadat ze uit de Tweede Kamerfractie was gezet. TON kan momenteel niet op veel steun in het land rekenen. In veel peilingen staat de partij op nul zetels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.