Bijgewerkt: 25 juli 2024

Schoolzones rond Amstelveense basisscholen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-11-2012

Om de verkeersveiligheid rondom Amstelveense basisscholen verder te verbeteren heeft de gemeente plannen om bij scholen gelegen aan 50 km per uur wegen schoolzones in te stellen. Uitgangspunt is de onlangs aangelegde schoolzone bij de Roelof Venemaschool op Laan Rozenburg, waar de verkeersveiligheid met een aantal eenvoudige maar doeltreffende maatregelen is verbeterd.

De plannen bestaan uit een combinatie van verkeersremmende maatregelen, zoals markering op de weg (schoolzone), duidelijke waarschuwingsborden, een adviessnelheid van 30 km (blauwe borden) en op een aantal locaties verkeersdrempels.

venemaschool Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Roelof Venemaschool op Laan Rozenburg


Het is niet mogelijk om van deze wegen 30 km zones te maken, omdat het wegen zijn, waar de hulpdiensten doorheen moeten. De gemeente overlegt binnenkort met de scholen over de plannen. De uitvoering van de maatregelen kan pas voorjaar 2013 worden afgerond, omdat in de winter de temperatuur voor het aanbrengen van markering en het aanleggen van drempels te laag is.

Wethouder verkeer John Levie (BBA): “Dit college heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Collega wethouder onderwijs Herbert Raat (VVD) en ik zetten in op het verder verbeteren van de verkeersveiligheid voor de Amstelveense schooljeugd.

De ervaringen met de Roelof Venemaschool zijn zo positief, dat we deze maatregelen zo snel mogelijk willen toepassen bij de andere basisscholen in Amstelveen. Daardoor ontstaat een voor automobilisten herkenbare markering van schoolzones aan 50 km per uur wegen in heel Amstelveen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.