Bijgewerkt: 11 mei 2021

Schoonrijden, zwieren, ijspret van toen naar nu

Nieuws -> Stadshart

Bron: Stadshart Amstelveen
19-12-2008

Op de ijsbaan van stadshart Amstelveen herleeft woensdagmorgen 24 december 2008 de ijspret van weleer en die van nu! Om 9.30 uur en om 10.30 uur is er een optreden van diverse schoonrijders, waarvan sommigen gekleed gaan in klederdracht. Om 10.00 uur is er een demonstratie van een Amstelveense zwierder. De schoonrijders zijn allen lid van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS).

Bruiloft  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De deelnemers van het Oud Hollands bruiloftsfeest op het ijs in 2007


Tevens zal langs de ijsbaanrand een nostalgische handgemaakte slee worden rondgetrokken met daarin “kerstkinderen”. Hierna is het mogelijk om voor € 1,- uw ( klein) kind plaats te laten nemen in de slee en zelf een foto te laten maken. Bij Foto Herder op de Rembrandtweg kunt u dezelfde dag deze zelfgemaakte  foto voor een geringe vergoeding laten afdrukken tegen inlevering van de bon die de Kerstman uitdeelt.

Bruiloft  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Schoonrijders in het Stadshart Amstelveen in 2006


IJsliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen op de ijsbaan. Deze is iedere werkdag vanaf 13.00 uur geopend. In het weekend en de kerstvakantie is de ijsbaan al vanaf 10.00 uur geopend. Schaatsen kan men huren voor € 2,50 en de entree bedraagt ook € 2,50. Bij de gezellige koek-en-zopie tent kan men even opwarmen of het winterse spel aanschouwen!

Ijsbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De ijsbaan in het Stadshart wordt goed gebruikt op 14 december 2008


Dinsdag 23 december komt zangeres Lee-Ann nog een keer optreden op de ijsbaan. Zij heeft bij de opening de kinderen vergezeld op de ijsbaan. Lee-Ann komt om 16.00 naar de ijsbaan om nog een keer de grootste hits van toen en nu live te zingen. Op de website van Amstelveenweb zie je het Oud Hollands bruiloftsfeest en Schoonrijden. (Oud Hollands bruiloftsfeest op het ijs – 2007)

Zie voor meer informatie over alle activiteiten in het Stadshart www.stadshartamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.