Bijgewerkt: 18 april 2024

Schouw rond de Michiel de Ruyterschool vanwege onveilige verkeerssituatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-04-2023

Op verzoek van de ouderraad en directie van de Michiel de Ruyterschool in Amstelveen hebben Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer een verkeerskundige en Ben Westendorp (Veilig Verkeer Nederland afdeling Amstelveen-Amstelland) maandagochtend 3 april 2023 de drukke verkeerssituatie bij de school bekeken. Waar mogelijk brengt de gemeente een aantal verkeerstechnische aanpassingen aan, hiernaast doet de wethouder een beroep op ouders om kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend te brengen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Ben Westendorp (VVN), Claire van der Hoeven (voorzitter ouderraad), Bastiaan Bottemanne (adjunct-directeur), gemeentelijke verkeersdeskundige, wethouder Herbert Raat en Corrina Pos (interim-directeur)

Wanneer de school in Randwijck begint, is het een komen en gaan van ouders die hun kinderen met de auto afzetten. Auto’s worden op het trottoir of dubbel geparkeerd wat voor onoverzichtelijke situaties zorgt. 'Kinderen lopen of rennen tussen de auto’s door wat voor gevaarlijke situaties zorgt. De Michiel de Ruyterschool is een populaire basisschool in Randwijck, maar de keerzijde daarvan is dat het in de ochtenduren ontzettend druk is met ouders die hun kinderen met de auto afzetten. Als gemeente zullen we een aantal verkeerstechnische aanpassingen doorvoeren om de veiligheid te vergroten, maar ik heb ook hier weer gezien dat we met gedragsverandering bij ouders veel meer kunnen bereiken. Daarom starten we volgend jaar samen met onder meer Veilig Verkeer Nederland een langlopende campagne om onder ouders bewustwording te creëren dat het veiliger is om de kinderen per fiets of lopend naar school te brengen. Het gaat niet alleen om de veiligheid van anderen, maar om de veiligheid van hun eigen kinderen' - heeft wethouder Raat gezien.

Veiligheid. Het vergroten van de verkeersveiligheid in Amstelveen en in het bijzonder van de routes naar en rondom scholen, is een van de speerpunten van wethouder Raat. Daarom roept hij ouders en scholen op om onveilige verkeerssituaties bij hem te melden, zodat de gemeente kan kijken waar eventueel verkeerstechnische aanpassingen mogelijk zijn. De gemeente trekt hierin samen op met Veilig Verkeer Nederland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.