Bijgewerkt: 18 april 2024

Schouwburg Amstelveen helpt BosTheater belichting verbeteren

Nieuws -> Informatief

Bron: BosTheater
19-11-2013

Schouwburg Amstelveen heeft het toneelhuis verbouwd: de aandrijving van de trekkenwand is vervangen en de toren is verhoogd. Nu voldoet de schouwburg weer aan alle (technische) eisen van deze tijd en is het weer mogelijk om grote producties te programmeren.

Bostheater Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het podium van het BosTheater in 2009 tijdens de voorstelling van de Engelse dichter en toneelschrijver William Shakespeare 'The Tempest' (1611), alias 'De Storm'


De lichtinstallatie, waaronder de dimmers zijn vervangen. De oude dimmers schenkt Schouwburg Amstelveen aan het BosTheater in het Amsterdamse Bos. Met dimmers wordt de intensiteit van het theaterlicht geregeld. Het Bostheater is heel blij met deze schenking, de technische basis voor het lichtplan is hiermee aanzienlijk versterkt en biedt meer mogelijkheden voor de zomerproducties.

Iedere zomer biedt het BosTheater naast een nieuwe theaterproductie, voorstellingen van jonge theatermakers, gastoptredens, workshops voor jongeren en concerten. De BosTheaterproducties worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Hoofdsponsor Amsterdam Airport Schiphol en de gemeente Amsterdam.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.