Bijgewerkt: 18 mei 2024

Schrijfactie 2016 van Amnesty Amstelveen tegen onrecht

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnestygroep Amstelveen
27-11-2016

Amnesty - Amstelveen doet zaterdag 10 december 2016 (Dag van de Mensenrechten)van 11- 15 uur mee aan de jaarlijkse schrijfmarathon. Wereldwijd worden er brieven geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. In Amstelveen kun je brieven schrijven en kaarten versturen op 10 december 2016 van 11 tot 15 uur bij Boekhandel Venstra, Stadsplein 102A.

Dit jaar kan weer geschreven worden voor 10 personen. Vorig jaar zijn 4 van de 6 mensen vrijgelaten. Iedereen die mee wil doen aan de Schrijfmarathon kan op 10 december terecht bij Boekhandel Venstra op het Stadsplein. Er zijn voorbeeldbrieven en solidariteitskaarten aanwezig. zie ook: www.amnesty.nl/schrijfmarathonOp 350 locaties in Nederland schreven vorig jaar brievenschrijvers samen een recordaantal brieven. Meer dan 100.000! En niet alleen in Nederland; over de hele wereld werden meer dan 3,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. Bekijk de succesverhalen van de Schrijfmarathon 2015.

Op één dag wereldwijd brieven schrijven tegen onrecht: dat is Amnesty's Schrijfmarathon. We schrijven brieven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn, of werden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Hoe meer mensen op 10 december aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter onze vuist tegen onrecht. Machthebbers die de mensenrechten schenden weten dankzij onze brieven, dat de wereld over hun schouder meekijkt. Dat werkt. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar, of tiran. Elke brief is waardevol, of je er nu één, drie of 30 schrijft. Je kunt thuis schrijven aan de hand van onze voorbeeldbrieven. Of schrijf online via onze website.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.