Bijgewerkt: 20 juni 2024

Schrijver Jan Paul Schutten en illustrator Floor Rieder bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
07-12-2015

Zondag 20 december 2015 komen Kinder- en jeugdboekenschrijver Jan Paul Schutten en illustrator Floor Rieder naar Libris Venstra aan het Stadsplein Amstelveen in verband met het verschijnen van hun  nieuwe boek  'Het wonder van jou en je biljoenen bewoners' . Zij maakten samen eerder het boek ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Een boek, dat waarmee ze de Gouden Griffel, -Penseel en Gouden Tulp wonnen.

Het nieuwe boek lijkt alles in zich te hebben om dit succes te evenaren. In de Volkskrant kreeg dit boek inmiddels 5 sterren. Hoewel het boek in eerste instantie bedoeld is voor kinderen is het ook voor ouders en grootouders erg interessant. Naast de toegankelijke schijfstijl, de leuke prikkelende opzet is het boek weer schitterend geïllustreerd. Over het boek ? Het wonder van jou en je biljoenen bewoners  Het is een boek, waar je niet omheen kunt, over het interessantste onderwerp ooit. Dit is een boek over jou!

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

De omslag van het boek 'Het wonder van jou en je biljoenen bewoners'


Dat je één neus, twee handen en tien tenen hebt wist je al. Maar wist je ook, dat je uit zo’n 206 botten, 86 miljard hersencellen en zo’n 20 biljoen andere cellen bestaat? En dat je daarbij ook nog eens biljoenen bacteriën in en op je lijf hebt die je gezond en ­fit houden? Dit boek gaat over je lichaam. Over cellen in je lijf die nog spectaculairder in elkaar zitten dan de ruimteschepen in Star Wars. Over stofjes in je hoofd die bepalen hoe vrolijk en hoe fit je bent, en die er zelfs voor kunnen zorgen, dat je je kamer wilt opruimen. Over hoe je slimmer eet, lekkerder slaapt en sterkere spieren krijgt. Maar ook over Andreas Vesalius, die lichamen uit graven stal om te onderzoeken. Over Michel Lotito, die onder andere televisies, wc-potten en winkelwagentjes at. En over dokter Willem Kolff, die de eerste kunstnier maakte van een auto, een worstvel en een bommenwerper.

Zondag 20 december 2015 13:00 uur | SIGNEERSESSIE |LIBRIS VENSTRA Adres: Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen. Jan Paul Schutten & Floor Rieder  'Het wonder van jou en je biljoenen bewoners'. Zie ook http://cargocollective.com/floorrieder/ en http://www.janpaulschutten.nl/Over_mij.htmlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.