Bijgewerkt: 15 juni 2024

Schrijver Sander Kollaard terug bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
24-09-2012

Schrijver Sander Kollaard, geboren en opgegroeid in Amstelveen (1961), debuteerde onlangs bij Uitgeverij van Oorschot met zijn sterke verhalenbundel: 'Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde'. Dinsdag 2 oktober 2012 geeft Kollaard een lezing bij Libris Venstra (Stadshart Amstelveen). Toegang is gratis, reserveren gewenst via info@venstra.nl

kollaard Amstelveen
(Bron S. Kollaard - 2012)

Schrijver Sander Kollaard, is geboren en opgegroeid in Amstelveen


Sander Kollaard woont en werkt momenteel op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie. Zijn boek 'Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde' werd zeer goed ontvangen. Trouw, NRC, het Parool en Vrij Nederland zijn het er over eens: Kollaaard schrijft vanuit zijn hart, maar mét het hoofd en dat levert nog altijd de mooiste proza op. Libris venstra sluit zich hier volledig bij aan.

Tijdens deze avond leest hij voor en komt ook Amstelveen, waar sommige verhalen zich afspelen, aan bod. Kollaard: 'Amstelveen: geen dorp en geen stad, maar een gemeente, op maat van het gezin, met rijtjeshuizen, schoolpleintjes, plantsoentjes, grasveldjes. Als ik vanuit mijn kamertje naar buiten keek, zag ik een tableau van achtertuintjes en schuurtjes, het poortje, het tweelingrijtje woningen aan de Notenlaan, alles even privaat als openbaar en alles even ordelijk als kleurrijk, in elkaar gestoken als Ministeck.

Het was een paradijs, maar dat had ik niet in de gaten, want ik speelde en dacht niet aan paradijzen maar aan mijn nieuwe voetbal, aan tien tellen doodliggen, aan de geheimzinnige keldergangen in de flats, waar we ons wel eens waagden en waar het zo gek rook, en aan de beste methode om van pvc-buizen een blaasbuis te maken om besjes mee te schieten, van die witte die zo lekker uit elkaar spatten". Meer informatie: www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.