Bijgewerkt: 18 mei 2024

Schrijversmuis Geronimo Stilton komt naar Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
07-11-2016

Zaterdag 12 november 2016 komt Geronimo Stilton naar het Stadsplein Amstelveen! Waarom? Om twee redenen; hij heeft net zijn nieuwe boek Fantasia deel XI (elf) uitgegeven en natuurlijk, omdat dan de intocht van Sinterklaas op het Stadsplein van Amstelveen plaats heeft. Wat is dan een betere en leukere plek om te zijn dan de boekhandel aan het Stadsplein, Libris Venstra. Hij is er van 14 uur tot 16 uur!

Geronimo Stilton is een beroemde schrijversmuis die 36 jaar geleden geboren werd in Rokford op Muizeneiland. Zijn geboortedatum is top secret en niemand weet wie zijn ouders zijn. Hij groeide op bij zijn tante Lilly, samen met zijn neef Klem, die hem van jongs af aan al plaagt (maar toch houden ze veel van elkaar!). Hij heeft daarnaast nog een zus, Thea, die speciaal verslaggeefster is bij De Wakkere Muis en een neefje Benjamin, die nog op school zit. Geronimo is een intellectuele boekenwurm die het altijd goed deed op school.Na school ging hij studeren en niet lang daarna studeerde hij af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Nu nog steeds houdt Geronimo ontzettend veel van lezen! Geronimo is de uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland, en hij schrijft daarnaast heel veel kinderboeken. Hij heeft inmiddels al vier jaar op rij de prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen met zijn Fantasia boeken! Gi-ga-cool! Maar dat wist je vast allemaal al. Kom je ook? Hij komt van 14 uur tot 16 uur! Bij Libris Venstra dus!

Geronimo Stilton?

Het is een van de best verkochte kinderboekserie uitgegeven door Edizioni Piemme in Milaan, Italië, sinds 2000. De Engelse versie van de serie is sinds februari 2004 gepubliceerd door Scholastic Corporation. Het idee is oorspronkelijk bedacht door Elisabetta Dami (1958). De boeken zijn bedoeld voor lezers van 6-12-jarige leeftijd. De boekenreeks is in 35 verschillende talen uitgegeven. In Nederland wordt het boek door Uitgeverij De Wakkere Muis uitgegeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.