Bijgewerkt: 4 maart 2024

Schrikbarende stijging jeugdwerkloosheid naar 11,3 procent

Nieuws -> Sociaal

Bron: FNV Jong
18-02-2012

'Het wordt nu echt tijd om in te grijpen. Van de beroepsbevolking is 6 procent werkloos, onder jongeren is dat 11,3 procent, schrikbarend', zegt FNV-voorzitter Dennis Wiersma. 'De jeugdwerkloosheid stijgt al anderhalf jaar en bij het UWV melden zich steeds meer jongeren. Het is onaanvaardbaar, dat het kabinet zijn ogen sluit en jongeren aan hun lot overlaat.'

jeugdwerkloosheid  Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

De jeugdwerkloosheid is binnen een jaar met bijna 20 procent gestegen


20 procent

De jeugdwerkloosheid is binnen een jaar met bijna 20 procent gestegen. FNV Jong kijkt met afgrijzen naar de stijgende werkloosheid en eist van het kabinet maatregelen. In januari 2011 waren nog 80.000 jongeren werkloos, in januari steeg dit aantal tot 98.000. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

FNV Jong ziet, dat werkloze jongeren aan hun lot worden overgelaten en dat het kabinet het verschijnsel negeert. Dennis Wiersma: “In 2011 is het Actieplan Jeugdwerkloosheid ten einde gekomen en vanuit de vernieuwde Wet Werk en Bijstand hoeven jongeren ook niet meer op speciale begeleiding te rekenen gezien de zware bezuinigingen. Jongeren staan in de kou.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.