Bijgewerkt: 26 november 2022

Scouting moet wijken voor dure woningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
31-05-2007

Op en rond het terrein van een scouting-groep aan de Machineweg in de Middelpolder worden vier luxueuze nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Vier kavels worden afzonderlijk verkocht aan de hoogste bieder. De scouting verhuist naar de Noordelijke Poeloever.

Scouts Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Scouts op de Dodenherdenking voor het Oorlogsmonument in het BroerseparkDe te ontwikkelen kavels hebben een oppervlakte tussen de 1150 en 1550 vierkante meter, waarvan per kavel maximaal 165 m² bebouwd mag worden. De bouwhoogte bedraagt maximaal negen meter en de goothoogte 3,5 meter.

Door een groene zoom om de bouwkavels, blijft het landelijk karakter van het gebied behouden. Dit karakter wordt versterkt door de omringende sloot en de aanplant van essen langs de openbare weg. Ook zorgt de gemeente ondermeer voor de aanleg van twee bruggen en een voetgangersbrug en verbetering van de openbare verlichting.

Op 4 juli 2007 besluit de raad over de grondexploitatie voor de Machineweg. Voorstel is om een deel van de opbrengsten in te zetten voor de nieuwbouw van de botenloods van de Livingstonegroep aan de Noordelijke Poeloever.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.