Bijgewerkt: 11 mei 2021

Scrooge en Oliver Twist in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Stadshart Amstelveen
15-12-2008

Scrooge, Oliver Twist, David Copperfield, Mr. Pickwick, weeskinderen, dronkaards en bedelaars vergezellen het winkelend publiek koopzondag 21 december 2008 in Stadshart Amstelveen. Meer dan 200 personen gekleed in Dickens stijl hullen het Stadshart in een nostalgische kerstsfeer. Overal zingen er koren en spelen muzikanten de mooiste kerstnummers.

Het oorspronkelijke idee voor een Dickens Festijn in Nederland is 18 jaar geleden in Deventer geboren. Sindsdien doet een aantal steden dit succesverhaal na, zoals Haarlem, Oud-Kampen en ook dit jaar weer Amstelveen.

Dickens  Amstelveen
(Stadshart Amstelveen - 2007)

Deelnemers van de Dickensdag 2007 in Amstelveen


Het gehele weekend is het feest in Stadshart Amstelveen. Zaterdag lopen er kerstmissen rond die de kerstvreugde verspreiden en kerstkransjes uitdelen. Ze worden vergezeld door de zingende kerstman, die bekende kerstliedjes uit volle borst zingt. Ook is La Rosa Carina weer aanwezig met haar knutselworkshop. De kinderen gaan deze keer iets maken dat natuurlijk in het teken staat van kerst.

Op het Stadsplein kunnen kinderen hun hart ophalen op het Winterfestival. Tot en met woensdag 24 december zijn de nostalgische attracties zoals de draaimolen, een minibotsauto circuit, een originele touwtjetrek- en ballengooi kraam iedere dag vanaf 13.00 uur geopend.

Stadshart Amstelveen heeft speciale kerstkoopavonden zodat U nog volop de tijd om uw kerstinkopen te doen. Op 22 en 23 december zijn de winkels open tot 21.00 uur. En in de kerstvakantie worden er diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Zie voor meer informatie over het Stadshart www.stadshartamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.