Bijgewerkt: 28 juni 2022

Semiautomatisch vuurwapen in beslag genomen aan de Nesserlaan

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2014

Herbert Raat, (VVD) wethouder Handhaving informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat


Geachte leden van de raad, hierbij informeer ik u over het volgende:

Op 10 juli 2014, rond 19.30 uur reden twee handhavers (BOA's) van de gemeente over de Nesserlaan te Amstelveen tijdens hun avonddienst. Daar signaleerden zij een man, in gezelschap van een andere man en een vrouw, die met een (naar hun waarneming) semiautomatisch vuurwapen schoot op objecten aan de overzijde van de weg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De Nesserlaan in Amstelveen


Omdat er sprake was van een acute, gevaarlijke situatie, hebben de twee handhavers direct de politie gebeld. Aangezien in de omgeving meerdere mensen liepen en fietsten, hebben de handhavers de afweging gemaakt om gezamenlijk in te moeten grijpen. Zij hebben vervolgens het wapen afhandig gemaakt en zeker gesteld, dat de politie bij aankomst betrokken personen direct kon arresteren. De politie heeft hen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Politie en justitie hebben de zaak in onderzoek voor verdere afhandeling.

Onze handhavers hebben in deze uitzonderlijke situatie gehandeld in het belang van de veiligheid van onze inwoners. We zijn er trots op, dat onze mensen een einde aan deze gevaarlijke situatie hebben gemaakt. Het toont maar weer eens aan, hoe belangrijk handhaving en toezicht op straat zijn. Intern zullen we deze zaak evalueren en kijken wat we hier voor de toekomst van kunnen leren.

Vandaag heb ik direct contact gezocht met beide medewerkers en één van hen telefonisch gesproken. Vanzelfsprekend staan wij klaar voor verdere begeleiding van beide medewerkers indien zij dit wensen. Komende week zal burgemeester Van 't Veld beide medewerkers ontvangen.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat, wethouder HandhavingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.