Bijgewerkt: 3 december 2023

Sinds 50 jaar bestaat het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
30-08-2019

Het gebouw van Maatschappelijk Ontmoetingscentrum aan de Lindenlaan 75, ook wel het MOC, bestaat 50 jaar. Om dat te vieren was het de hele dag feest en waren er allerlei activiteiten. Hierbij konden inwoners leuke dingen doen en ervaren wat er allemaal bij het MOC mogelijk is. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn deed de aftrap.

Wijksteunpunt MOC is een plek waar tal van activiteiten worden gehouden voor inwoners uit de buurt. Het MOC is gevestigd aan de Lindenlaan in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen. Het wijkcentrum is sinds 1 januari samen gegaan met Buurtkamer Keizer Karelpark. Met het doel om nog meer activiteiten voor buurtbewoners te organiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn start de feestdag bij MOC op 30 augustus 2019


Wethouder Van Ballegooijen: 'Heel mooi om dit te vieren en zo ook de vrijwilligers en de activiteiten die ze organiseren in het zonnetje te zetten. Het MOC is echt een ontmoetingscentrum voor de hele buurt, waar inwoners langs kunnen voor informatie, advies, ondersteuning. Ook vinden er allerlei activiteiten plaats.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Kinderprogramma in de tuin voor het MOC gebouw


Het gebouw heeft in die 50 jaar verschillende instellingen gehuisvest, het meest recent zijn het AMW Maatschappelijk Werk, Vita welzijn en advies, Stichting Cardanus. De huidige 'bewoner' op de begane grond is De Buurtkamer, een samenwerking tussen De Buurtkamer KKP en Participe. Op de etages zijn verschillende instellingen gehuisvest. Tijdens een wandeling door het gebouw kunt u herinneringen aan deze instellingen terugvinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.