Bijgewerkt: 27 juni 2022

Singapore Airlines en ArkeFly gebruiken ook Innovative Gate op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
13-12-2010

Sinds begin december 2010 maken Singapore Airlines en ArkeFly ook gebruik van de Schiphol Innovative Gate, de ultramoderne gate op de G-pier. De verlichting, beelden en dynamische informatievoorziening maken, dat deze luchtvaartmaatschappijen zich herkenbaar, onderscheidend en in de eigen huisstijl kunnen presenteren. Cathay Pacific was in juni de eerste luchtvaartmaatschappij die de gate met een volledig eigen branding in gebruik nam.

G pier Amstelveen
(Foto Schiphol - 2010)

De innovatief G-pier op Schiphol


Arno van Dijk, Deputy Manager Ground Services ArkeFly: "Wij doen mee aan deze pilot om de afhandeling bij de gate zo aangenaam mogelijk te maken voor onze passagiers en hen optimaal te informeren over de services van ArkeFly. De innovatieve elementen zoals verlichting, beeld, en dynamische informatievoorziening prikkelen de zintuigen van de passagiers en geven de gate een eigen gezicht. Het is een prestigieus project waar ArkeFly graag haar naam aan verbindt."

Ghazali Hamsa, Station Manager Amsterdam, Singapore Airlines: "We zien veel potentieel voor de nieuwe generatie van de innovatieve gate die voor een verbetering van de perceptie bij zowel het personeel als passagiers zorgt. De verbeterde sfeer heeft een zichtbaar positief effect op de passagiers die boarden en maakt de vlucht van Singapore Airlines vanaf het begin aangenaam."

De Schiphol Innovative Gate

De innovatieve gate is een in juni 2010 volledig vernieuwde en opnieuw ingerichte gate op de G-pier. Het vooruitstrevend toepassen van elementen als verlichting, beeld, design, dynamische informatievoorziening en entertainment maken de gate voor passagiers comfortabel en sfeervol.

Schiphol heeft bij de ontwikkeling ervan nauw samengewerkt met Philips, die haar services en oplossingen op het gebied van innovatie combineert met een focus op menselijk welzijn.

Hogere passagierstevredenheid

De Schiphol Innovative Gate sluit naadloos aan bij de ambitie van Schiphol om Europe's preferred airport te zijn en te blijven. Schiphol wil hiermee de kwaliteit, het comfort en de gastvrijheidsbeleving voor passagiers in en rond de gate verder verbeteren.

De eerste resultaten van onderzoek onder passagiers tonen aan dat de innovatieve gate een positief effect heeft op de passagiersperceptie. Het totaal oordeel over het verblijf aan de gate werd positiever gewaardeerd in vergelijking met de oude situatie. Met name wachtcomfort, sfeer en inrichting dragen hieraan positief bij.

De ervaringen die Schiphol momenteel opdoet met deze gate, vormen de basis voor de inrichting en aanpassing bij gates en pieren in de toekomst. Elementen van deze innovatieve gate die zich hiervoor goed lenen en waarover passagiers positief oordelen zijn bijvoorbeeld licht, variatie in zitmogelijkheden en het variabele gebruik van functionaliteiten in de ruimte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.