Bijgewerkt: 17 april 2024

Singer-songwriter Gabriel Moreno komt naar P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
15-03-2023

Gabriel Moreno is een Gibraltarese singer-songwriter, momenteel gevestigd in Londen. Als onweerstaanbaar innemende performer combineert hij zijn Latijns-Amerikaanse flair, passie en uitbundigheid met een authentiek lyrische vakkundigheid (hij heeft tot nu toe 12 dichtbundels gepubliceerd).

Optredend op akoestische gitaar en begeleid door pianist Ned Cartwright, creëert hij een live-ervaring die wordt beschreven als "Taberna Folk" - tegelijkertijd zowel energiek als intiem. Deze intieme Taberna Folk is vrijdag 12 mei 2023 te bewonderen in P60 Amstelveen.Na jaren in Zuid-Amerika, Europa en de VS te hebben gewoond, wordt hij nu beschouwd als een van de meest meeslepende en onderscheidende stemmen in de bloeiende folk- en rootsscene van Londen. Hij was de oude curator en gastheer van de legendarische Lantern Society folk club. Moreno won in 2019 de Introducing Stage op het Great British Folk Festival. Hoewel COVID19 om een tijdelijke tourpauze vroeg, is hij nooit iemand geweest die zijn creativiteit liet stagneren.

In 2023 verschijnt zijn 3de album sinds het begin van de pandemie, Wound in the Night. In dezelfde tijd publiceert hij zijn tweede dichtbundel geschreven in de pandemie, getiteld Heart Mortally Wounded by Six Strings. Vrijdag 12 mei 2023 staat Gabriel Moreno op het podium van P60 Amstelveen, kaarten zijn beschikbaar via de website: https://p60.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.