Bijgewerkt: 28 maart 2024

Sinterklaas Voorleestournee 2014

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-11-2014

De spannende weken voor vijf december worden dit jaar extra feestelijk voor vaders en kinderen: Dieuwertje Blok, presentatrice van het Sinterklaasjournaal, leest Sinterklaasverhalen voor in twaalf verschillende bibliotheken, waaronder bibliotheek Amstelveen Stadsplein, door het hele land. Het is de tweede keer, dat de presentatrice een Sinterklaas Voorleestournee doet. In het kader van de campagne Vaders Voor Lezen worden dit jaar speciaal vaders aangemoedigd om met hun kinderen naar de bibliotheek te komen.



De Sinterklaas Voorleestournee is dit jaar speciaal bedoeld voor vaders en hun kinderen, met als doel om vaders te laten zien, wat de bibliotheek te bieden heeft. Mannen lezen over het algemeen minder dan vrouwen en komen minder vaak in de bibliotheek. Vaders lezen hun kinderen ook minder vaak voor dan moeders. Mannen hebben echter een enorme voorbeeldfunctie als het om lezen gaat: als zij een boek (voor)lezen, of hun kind meenemen naar boekhandel, of bibliotheek, heeft dat veel effect op hun kinderen. Om vaders bewust te maken van de belangrijke rol die zij op dit gebied spelen, roept de Leescoalitie met de campagne Vaders Voor Lezen vaders op om meer en vaker voor te lezen. Zie voor meer informatie www.vadersvoorlezen.nl.

De voorleestournee op zondag 23 november 2014 in bibliotheek Stadsplein is inmiddels uitverkocht. De Sinterklaas Voorleestournee is een initiatief van de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Lezen, De Vereniging Openbare Bibliotheken en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en NBD Biblion.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.