Bijgewerkt: 29 november 2021

Sinterklaas bezoekt verschillende locaties in Amstelveen

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
28-11-2012

In alle wijken, in alle straten, in alle huizen komt de goede Sint langs. Sinterklaas is gezellig met sinterklaascadeautjes en met Sinterklaas surprises. Zaterdag 1 december 2012 bezoekt Sint Nicolaas met zijn kleurrijk gevolg het Keizer Karelpark.

Om ongeveer 10.20 uur stopt de goedheiligman op het Hueseplein Eko Plaza en Sinterklaas hoopt daar op een warm ontvangst. Om 10.45 uur zal de goedheiligman arriveren in winkelcentrum Van der Hooplaan. Na een ronde langs de winkels kunnen alle kinderen Sint een handje geven in de Buurtkamer. Op weg naar het Oude Dorp bezoekt Sint nog om 12.00 uur de winkels aan de Lindenstrip. Sint Nicolaas heeft voor alle kinderen een presentje meegenomen en Pieten strooien veelvuldig met pepernoten.

sint Amstelveen
(Foto Cardanus - 2012)

Sinterklaas en zijn Pieten lopen in Patrimonium in 2011


Sint komt 1 december in Oude Dorp/Patrimonium

Na de grote Sinterklaasoptocht in Amstelveen op 17 november bezoekt Sinterklaas, vergezeld van een grote groep kleurrijke Pieten en zijn Pietenband, 't Oude Dorp en Patrimonium. Sint wordt om 12.30 verwacht op het Dorpsplein. In de Dorpskerk/medisch centrum kan er luidkeels worden gezonden onder leiding van Hoofdpiet.

 Vanuit het Dorpsplein rijden Sint en zijn Pieten om 13.15 uur naar Patrimonium. Tegen 13.30 uur arriveert Sinterklaas in buurtcentrum de Tuinzaal. Sint Nicolaas heeft voor alle kinderen een presentje meegenomen en Pieten strooien veelvuldig met pepernoten.

De ouders en grootouders van de kinderen zijn op alle locaties natuurlijk van harte welkom. De kleurrijke stoet wordt ook dit jaar begeleid door de buurtregisseurs van politie, vrijwilligers van buurtvereniging Patria en wijkwelzijnswerker Hans de Weers.

Sinterklaasfeest op 5 december in Buurtkamer

Ook de kinderen van nieuwe Nederlanders worden niet vergeten. Al jaren verrast Sint Nicolaas deze kinderen met een eigen feest, want in het land van herkomst kent men hem niet. En onbekend maakt vaak onbemind. Bijvoorbeeld had een jongetje een Oma op bezoek uit zo’n ander land en deze Oma kreeg van Sint Nicolaas een door Sint geschreven brief in een envelop.

Deze brief nam Oma weer mee terug naar haar land om daar voor te lezen en te vertellen over het feest van Sinterklaas in Amstelveen. Dat jongetje vond: “Sinterklaas, u bent lief!” Dit jaar is dit Sinterklaasfeest in de Buurtkamer op de Van der Hooplaan op woensdag 5 december 2012 om 15.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS