Bijgewerkt: 25 juli 2024

Sinterklaas feestelijk onthaald door De Zonnebloem

Nieuws -> Sociaal

Bron: De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier en Stichting Sinterklaas
24-11-2012

Op zaterdagmiddag 24 november 2012 organiseerden de vrijwilligers van De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier, met ondersteuning van de Stichting Sinterklaas Comité Amstelveen een gezellige Sinterklaasmiddag met een hapje en drankje voor hun ongeveer 60 ouderen.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Carla van Houte van De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier verwelkomt Sinterklaas en de Zwarte Pieten in de Tuinzaal van Patrimonium


Omstreeks 15 uur arriveerden de eerste Zwarte Pieten in de Tuinzaal van Patrimonium. Er werd volop met pepernoten gestrooid. Even later volgde Sinterklaas, die feestelijk werd onthaald met het bekende lied ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. Carla van Houte van De Zonnebloem sprak mooie welkomstwoorden voor Sinterklaas en zijn pieten en bedankte het Spaanse gezelschap voor de meegebrachte lekkernijen, waaronder de banketstaven en de gevulde speculaas.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Zwarte Pieten maken een puinhoop in de zaal met het keihard gooien van de pepernoten, maar niemand klaagt er over, alhoewel ze erg schrikken.


zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Sommige Pieten hebben een paar rollators buitgemaakt en maken de zaal onveilig


Daarna nam Sinterklaas het woord en gaf aan weer blij te zijn om dit inmiddels jaarlijks terugkerende Sinterklaasfeest met het op leeftijd zijnde gezelschap van De Zonnebloem te mogen bijwonen. Stichtelijke woorden van de Sint volgden over de ouderenzorg in Nederland en de inkomensafhankelijke zorgpremie, die uiteindelijk geen doorgang vond. De Sint maakte vervolgens een ronde langs de aanwezigen, schudde vele handen en sprak de gasten persoonlijk toe.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De vrolijke actie van De Zonnebloem vrijwilligers bezorgen de aanwezigen een onvergetelijke middag


zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Sinterklaas loopt tussen de tafels en heeft met de mensen een leuk gesprek


zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Drie van de vijf mannen maken ook kennis met een Zwarte Piet


Tevens werden lovende woorden voor de inzet van de vrijwilligers die deze middag organiseerden door Sinterklaas uitgesproken. Sinterklaas benadrukte dat vrijwilligers in de huidige tijd zeer nodig zijn. Als laatste liet Sinterklaas weten, dat ‘een dag niet gelachen een dag niet geleefd is’ en dat hij hoopte de komende jaren iedereen weer terug te zien.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Iedereen zingt het liedje mee


zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De sfeer is erg ontspannen en zowel de vrouwen als de mannen zingen uit volle borst het Sinterklaasliedje


Bij het vertrek van Sinterklaas werd luidkeels ‘Dag Sinterklaasje’ gezongen. Er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde Sinterklaasmiddag, die tot stand kwam door de geweldige samenwerking tussen de vrijwilligers van De Zonnebloem en het Sinterklaas Comité Amstelveen.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Na afloop van de Sinterklaasmiddag krijgen de ouderen ook een kleine cadeautje overhandigd van de vrijwilligers van De Zonnebloem


De Zonnebloem zorgt voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of ouderdom. Het motto is: ‘Samen bouwen aan zorgzame samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen’.

Stichting Sinterklaas Comité Amstelveen organiseert met de inzet van vele vrijwilligers uiteenlopende Sinterklaas activiteiten in Amstelveen, waaronder de officiële Sinterklaas Intocht in Amstelveen.

De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier?

De afdeling 'Amstelveen Molenkwartier' bestaat sinds 1977. Momenteel zijn er 21 vrijwilligers beschikbaar om de activiteiten van De Zonnebloem binnen Amstelveen Molenkwartier uit te voeren. Voor langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen zijn persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijke leven niet altijd vanzelfsprekend. Daarom proberen landelijk 40.000 vrijwilligers van De Zonnebloem, de grootste vrijwilligers organisatie van Nederland, daar wat aan te doen via regelmatig bezoek, vakanties en andere activiteiten.

De regio bestaat uit 9 plaatselijke afdelingen: Aalsmeer, Amstelveen-Molenkwartier, Amstelveen-Randwijck, Amstelveen-Zuid, Duivendrecht, Kudelstaart, De Kwakel/Vrouwenakker, Ouderkerk a/d Amstel en Uithoorn/Amstelhoek. In de gehele regio zijn momenteel 250 vrijwilligers actief.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.