Bijgewerkt: 9 december 2022

Sinterklaas in Europarei

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
03-12-2010

Uithoorn - Op woensdag 1 december 2010 was het dan eindelijk zover: Sinterklaas kwam met zijn Zwarte Pieten 't Buurtnest in de Europarei bezoeken.

De ongeveer 50 kinderen werden eerst op een Sinterklaas poppenkast getrakteerd. Dit was reuze spannend. De kinderen schreeuwden luidkeels mee, want er waren echte poppenkast boeven. Die vonden Sinterklaas helemaal niet zo leuk. Gelukkig hebben de kinderen de poppenkast sinterklaas en zwarte piet goed geholpen. Het liep allemaal goed af. Daarna kregen de kinderen limonade en een koekje en werd er spontaan de polonaise ingezet.

Sint Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

De hele zaal in 't Buurtnest is vol met kinderen en ouders


Om 16.00 uur was dan echt het grote moment. Sinterklaas kwam met zijn Pieten `t Buurtnest in gewandeld onder luid kindergezang. Er waren kinderen die bij de Sint en zijn pieten op schoot mochten zitten en sommigen mochten ook nog een liedje zingen. Toen Sinterklaas weg was, kreeg ieder kind van de Buurtnest vrijwilligers hun schoentje terug. Daar had Sinterklaas natuurlijk een mooi cadeau ingestopt.

Sint Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Sinterklaas in Uithoorn


Sinterklaas kon deze middag niet alles alleen doen. Hij werd geholpen door Buurtbeheer Europarei, Cardanus en de vrijwilligers van `t Buurtnest. Al met al was het een heel geslaagd Sinterklaasfeest en ging elk kind blij aan de hand van hun mama en papa mee naar huis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.