Bijgewerkt: 9 december 2022

Slim omgaan met energie in de Roelof Venema school

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-10-2015

Woensdag 28 oktober 2015 organiseerde de Brede School Roelof Venema een feestelijke openingsbijeenkomst voor degenen die hebben meegewerkt aan de bouw van het nieuwe pand aan Laan Rozenburg 17 in Amstelveen. Wethouder Maaike Veeningen (D66) Onderwijs en wethouder Peter Bot (BBA) Duurzaamheid gaven bij die gelegenheid een fotocollage van de totstandkoming van het nieuwe pand en een paneel, dat aangeeft hoeveel zonne-energie de 285 panelen op het dak opleveren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Vlnr.: Lida Koetsveld, directeur Roelof Venema school, wethouders Peter Bot en Maaike Veeningen, Ernst Wateler, BSO Kinderrijk, Jan Kotterer, bestuurder Onderwijsgroep Amstelland en Martijn van der Kroef, directeur/bestuurder Kinderrijk.


Wethouder Peter Bot: “Bij nieuwbouw bekeek de gemeente, wat de meest ideale energievoorziening is voor de behoefte aan energie van de school. Bij de geschatte energiebehoefte bleek, dat een transformator nodig was op het elektriciteitsnet. Dat is een flinke investering van bijna 30.000 euro door de gemeente. Daarnaast betaalt de school hiervoor ook jaarlijks vastrecht. Daarom heeft de gemeente onderzocht, of een deel van de energie zelf kon worden opgewekt, waardoor een transformator niet nodig was.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Daktuin tussen zonnepanelen bij de Brede School Roelof Venema


Dat kon door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Onderwijsgroep Amstelland wilde financieel bijdragen. Zo investeren we allebei in energiezuinig en duurzaam bouwen, de school heeft energieopbrengsten en bespaart op vastrechtkosten. Dat is slim omgaan met geld en energie.” Wethouder Maaike Veeningen: “Amstelveen is een fantastisch mooie brede school rijker. Een school met veel mogelijkheden. Kinderen kunnen zelfs boven op het dak groente, kruiden en bloemen verbouwen in de daktuin die naast de zonnepanelen ligt. Bovendien kunnen leerlingen hier na school terecht. Ik feliciteer de brede school met de nieuwe huisvesting. Ik ben trots op de Amstelveense onderwijslocaties.” Schooldirecteur Lida Koetsveld bedankte alle aanwezigen voor hun betrokkenheid, inzet en de soepele samenwerking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.