Bijgewerkt: 27 maart 2023

Slipjacht 2013 in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: JachtVereniging Soestdijk
11-03-2013

Op zaterdag 16 maart 2013 organiseert de JachtVereniging Soestdijk in samenwerking met het Amsterdamse Bos en regionale politie weer haar sinds 1975 jaarlijkse terugkerende slipjacht in het Amsterdamse Bos.

De slipjacht is uitgezet over de doorgaande ruiterpaden vanaf de Amsterdamse manege en beslaat 3 runs van ca 5 km., afgewisseld met pauzes. De inzet van de eerste run is om 14.00 uur in de buitenbak van de Amsterdamse manege. Ca. 15.30 uur door de waadplaats. Tegen 16.30 uur vindt de jacht zijn einde in de arena.

Slipjacht 2010 in het Amsterdamse Bos

De meute jachthonden van de vereniging, ca. 30 Kerry beagles, worden op het uitgezette geurspoor gezet en volgen in hoog tempo en al luid blaffend hun neus. De ca. 40 aanwezige leden van de vereniging, gekleed volgens traditionele Engelse regels in rode jachtkostuums, en introducés volgen op hun beurt de honden over de ruiterpaden, waar voor de gelegenheid vaste hindernissen van boomstammen en hekwerken zijn gebouwd.

Ruiters en wandelaars met honden die zaterdagmiddag gebruik maken van het Amsterdamse Bos, kunnen dus vrij spontaan geconfronteerd worden met een aanstormende meute jachthonden en ruiters.

Zowel paard als hond kunnen hiervan schrikken en op de loop gaan. Een ieder, die niet zeker is van de reactie van zijn huisdier, wordt geadviseerd om met zijn wandeling, of buitenrit rekening te houden met het tijdstip en route waarop de slipjacht plaats vindt. De jacht is prachtig te volgen op de naast de route gelegen fietspaden (op de fiets dus). Met de auto is slechts een klein stukje vanaf de Bosrandweg en Nieuwe Meerlaan te volgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.