Bijgewerkt: 26 februari 2024

Sloop van twee viaducten in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat/Amstelveenweb
28-08-2021

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 2021 5.00 uur is de A9 in één richting, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten. 

Bij Amstelveen wordt de rijksweg A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad. Op verschillende plaatsen langs de weg bouwen we in totaal 14 kilometer aan geluidsschermen. Het werk is eind 2026 gereed.

De werknemers van aannemer VeenIX slopen dit weekend de zuidelijke delen van de viaducten Amsterdamseweg en het Kazernepad in Amstelveen. Deze werkzaamheden veroorzaken forse hinder voor de directe omgeving.Om de verdiepte ligging aan de noordkant te kunnen bouwen, legt VeenIX aan de zuidkant van de A9 tijdelijk extra rijstroken aan, een zogenaamde bypass. Onder de huidige viaducten is onvoldoende ruimte voor deze tijdelijke rijstroken, daarom moeten ze gesloopt worden. Om de verbinding tussen Amstelveen noord en zuid tijdens de bouw van de verdiepte ligging te behouden, heeft VeenIX begin van de zomer twee tijdelijke bruggen geplaatst op deze locaties.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Werkzaamheden op de rijksweg A9 ter hoogte van Amstelveen op 28 augustus 2021
Links Mr F.A. van Hallweg-rechts KKC Scholengemeenschap
Het geluidsscherm is weg en er wordt een extra weg aangelegd richting de DDI


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het viaduct met daarover het voormalige Kazernepad inclusief spoorrails van de Museumtram is ook al voor de helft gesloopt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Hier is dat goed te zien


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De helft van het viaduct bij het Oude Dorp aan de kant van de Middeldoprsstraat is tegelijkertijd gesloopt
Alles op dit weggedeelte moet maandag 30 augustus 2021 om 5 uur in de ochtend opgeruimd zijn


Tegelijkertijd worden er in dit weekend twee delen van twee viaducten gesloopt. Dat brengt forse geluidhinder met zich mee en de omgevingsbewoners hebben op maat oordopjes mogen laten maken. Wel probeert men de hinder voor de omgeving zoveel als mogelijk te beperken en gebruikt VeenIX in de nacht een sloopknijper. Dit is een stillere methode. De directe omgeving is door middel van bewonersbrieven geïnformeerd over de werkzaamheden.


Korte eigen opname van de werkzaamheden


Op de video die door twee videocamera’s in de kerktoren van de St. Annakerk werd opgenomen en gestreamd naar de website van het Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat kunt u ook zelf de werkzaamheden live volgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.