Bijgewerkt: 13 juli 2024

Slopen GAK-torens

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad / Gemeente Amstelveen
14-12-2006

Met een harde knal van de voorzittershamer is besloten om te starten met de sloop van de Gak torens. Maarsen Bouw wil niet langer afwachten of vergunningen voor een explosieve oplossing wel op tijd afkomen. Centrale vraag bij de gemeente hierbij was of de veiligheid van de omgeving in voldoende mate gewaarborgd kon worden.

Gak torens Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De GAK-torens worden niet opgeblazen


Dit nam echter zo veel tijd in beslag dat de sloper inmiddels is gestart met de sloop op een conventionele manier, dus zonder explosieven. ,,Het hele traject heeft hem ongelooflijk veel geld gekost", beweert een woordvoerder van Maarsen. Ook wordt er rekening mee gehouden dat de conventionele methode veel langer zal duren.

Op 22 juni 2006 is een zogenaamd springplan ingediend voor de sloop van de gebouwen met behulp van explosieven. Naar aanleiding van dit springplan zijn verschillende adviezen uitgebracht. Centrale vraag daarbij was of de veiligheid van de omgeving in voldoende mate gewaarborgd kon blijven. Inmiddels is de behandeling van de sloop met explosieven niet meer aan de orde, omdat de aannemer besloten heeft om de panden conventioneel te slopen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.