Bijgewerkt: 5 december 2022

Snel auto terugvinden op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
12-01-2009

Passagiers kunnen nu eenvoudig hun auto terugvinden op Schiphol. Door een sms te verzenden naar 4411 met het rijnummer van de parkeerplek, ontvangt men direct een gratis sms met routebeschrijving naar de plek waar de auto staat. Amsterdam Airport Schiphol start deze gratis service om passagiers, afhalers en wegbrengers te helpen gemakkelijk hun auto terug te vinden.

Schiphol gebruikt al sinds 1995 pictogrammen bij de rijnummers in de parkeergarages en terreinen. Opvallende iconen zoals de stewardess, de piloot en de verkeersleider, zijn in 2004 ontworpen door bureau Mijksenaar.

Om het bezoekers van Schiphol nog gemakkelijker te maken, biedt Schiphol een gratis routebeschrijving per sms aan voor 1.320 parkeerplaatsen in parkeergarage P2[1]. Dit is de garage naast de verkeerstoren. Passagiers worden op de sms-service geattendeerd via opvallende gele stickers in de garage. In de toekomst wordt de sms-service ook in andere parkeergarages aangeboden.

[1] Met uitzondering van Privium parkeren en de parkeerplaatsen op het dak van parkeergarage P2

SMS?

Short Message Service of sms is een communicatie protocol, om met behulp van een mobiele telefoon korte berichten te versturen of te ontvangen. Sms was oorspronkelijk ontworpen als deel van gsm, maar is nu beschikbaar voor groot aantal typen mobiele netwerken, inclusief de nieuwe UMTS-netwerken. SMS is met 2,4 miljard actieve gebruikers per jaar, is de meest gebruikte dienst van telefonie providers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.