Bijgewerkt: 13 april 2021

Snelste test beschikbaar voor de opsporing van het nieuwe coronavirus

Nieuws -> Informatief

Bron: Abbott Laboratories
28-03-2020

Abbott Laboratories (NYSE: ABT) kondigde op 27 maart 2020 aan dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de Emergency Use Authorization (EUA) heeft uitgegeven voor de snelste beschikbare moleculaire point-of-care test voor de opsporing van het nieuwe coronavirus (COVID-19), met positieve resultaten in slechts vijf minuten en negatieve resultaten in 13 minuten. De test wordt uitgevoerd op het ID NOW™-platform van het bedrijf en levert snelle resultaten op in een breed scala van zorginstellingen, zoals artsenpraktijken, spoedeisende zorg klinieken en spoedafdelingen van ziekenhuizen.

Abbott lanceert Moleculaire Point-of-Care Test om het nieuwe Coronavirus in zo weinig als vijf minuten op te sporen.

- De Abbott ID NOW™ COVID-19 test brengt snelle tests naar de frontlinie.

- Test om te draaien op Abbott's point-of-care ID NOW-platform - een draagbaar instrument dat kan worden ingezet daar waar het testen het meest nodig is.

- ID NOW heeft de grootste moleculaire point-of-care basis in de VS en is beschikbaar in een breed scala van zorginstellingen.

- Abbott zal Identiteitskaart NU COVID-19 tests beschikbaar maken volgende week en denkt aan helling omhoog productie om 50.000 tests per dag te leveren.

- Dit is de tweede test van het bedrijf om de Noodtoestemming van het Gebruik door de FDA voor COVID-19 opsporing te ontvangen; gecombineerd, denkt Abbott om ongeveer 5 miljoen tests per maand te veroorzaken.Het ID NOW-platform is klein, licht (6,6 pond = 2,7 kg) en draagbaar (ter grootte van een kleine broodrooster), en maakt gebruik van moleculaire technologie, die door artsen en de wetenschappelijke gemeenschap wordt gewaardeerd om de hoge mate van nauwkeurigheid. ID NOW is vandaag de dag al het meest beschikbare moleculaire point-of-care testplatform in de VS. 'De COVID-19 pandemie zal op meerdere fronten worden bestreden, en een draagbare moleculaire test die resultaten biedt in enkele minuten voegt toe aan de brede waaier van diagnostische oplossingen die nodig zijn om dit virus te bestrijden,' zei Robert B. Ford, president en belangrijkste werkende officier, Abbott. 'Met snelle tests op ID NU, kunnen zorgverleners moleculaire point-of-care testen uitvoeren buiten de traditionele vier muren van een ziekenhuis in uitbraak hotspots.'

Abbott zal volgende week (14-2020) ID NOW COVID-19 testen beschikbaar stellen aan zorgverleners in urgente zorgcentra in de VS, waar de meeste ID NOW instrumenten vandaag de dag in gebruik zijn. Het bedrijf werkt samen met de overheid om de tests uit te rollen naar gebieden waar ze de grootste impact kunnen hebben. De komst van de Abbott ID NOW COVID-19 test komt een week nadat het bedrijf zijn Abbott m2000™ RealTime SARS-CoV-2 EUA test heeft gelanceerd, die draait op het m2000™ RealTime Systeem dat zich in ziekenhuizen en referentielaboratoria over de hele wereld bevindt. Tussen de twee platforms verwacht Abbott ongeveer 5 miljoen tests per maand te produceren.

Over het ID NOW™ Molecular Platform. Als wereldleider op het gebied van point-of-care diagnostiek voegt Abbott zijn expertise en schaalgrootte toe om de wereldwijde pandemie COVID-19 te helpen bestrijden. ID NOW, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2014, is het toonaangevende moleculaire point-of-care platform voor Influenza A & B, Strep A en RSV-tests in de VS. ID NOW is een snel, instrumenteel, isothermisch systeem voor de kwalitatieve detectie van infectieziekten. De unieke isothermische nucleïnezuurversterkingstechnologie levert in slechts enkele minuten moleculaire resultaten op, waardoor clinici tijdens een bezoek aan de patiënt op basis van bewijsmateriaal klinische beslissingen kunnen nemen.

Over Abbott. Abbott is een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg die mensen helpt om in alle levensfasen beter te leven. Onze portfolio van levensveranderende technologieën omspant het spectrum van de gezondheidszorg, met toonaangevende bedrijven en producten op het gebied van diagnostiek, medische apparatuur, voeding en merkgeneesmiddelen. Onze 107.000 collega's bedienen mensen in meer dan 160 landen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.