Bijgewerkt: 7 december 2023

Soap Carmenlaan duurt voort

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-12-2006

Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen


De communicatiesoap rond de (lange) Carmenlaanflat in het centrum duurt voort, nu de bewonerscommissie door de woningcorporatie buitenspel is gezet. De commissie, die bestaat uit voorzitter mevrouw A. Weel en secretaris M. Zaat, heeft de zaak inmiddels aanhangig gemaakt bij de regionale geschillencommissie.

De bewonerscommissie blijft zich inzetten voor negentien huishoudens (van in totaal 72) die hadden aangegeven terug te willen keren naar de unieke locatie langs de Beneluxbaan, waar oorspronkelijk nieuwbouw gepleegd zou worden.

De woningstichting heeft een eigen plan getrokken zonder de bewonerscommissie daarvan op de hoogte te stellen. Sowieso blijkt Lodewijk/EigenHaard pas twee keer contact te hebben gehad met de commissie. „Ondanks herhaaldelijke verzoeken van onze kant om ons te informeren. Ze beloven het wel, maar eenvoudig terugbellen doen ze al niet eens," zegt een verontwaardigde Zaat.

We hebben in totaal acht jaar aan dat statuut gewerkt, het is bespottelijk. Dit statuut voorzag juist in het feit dat de bewonerscommissie te allen tijde ingeschakeld moet worden bij wijzigingen of aanpassingen." Waarom de huurdersraden akkoord zijn gegaan met de plotselinge nietigverklaring is Zaat niet geheel duidelijk. „Ik denk dat ze niet goed hebben geweten wat er allemaal in stond." De commissie gaat zeker niet bij de pakken neerzetten en bereidt zich voor op juridische stappen.

Daarbij kan de juridische hulp van buitenaf goed gebruiken. „Iedereen die ons kan helpen of bijstaan vragen wij vriendelijk contact met ons op te nemen," aldus voorzitter mevrouw Weel. Informatie: tel. 020 6439659 of e-mail carmenlaan@hotmail.com


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.