Bijgewerkt: 18 september 2021

Sociale cohesie voor een gelukkig Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
24-01-2010

RTV-programma 'Eén … Amstelveen'

Doel: Hoe kunnen we sociale cohesie bevorderen voor een gelukkig Amstelveen? Als we ons verbonden voelen met elkaar zijn we in staat om ons in te leven in elkaar. Hieruit ontstaat meer begrip voor elkaars anders-zijn. Waarbij de studiogast gevraagd wordt te vertellen wat er speelt in diens gemeenschap: bijvoorbeeld een religieuze feestdag, een hulpverlenend project, een heldendaad.

Conchita Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2010)

Vlnr.: Interviewster Conchita Willems en Marcella Bregman van Ziekenhuis Amstelland in de RTV-Amstelveen studio


Het thema in augustus was: onze migranten. Onze eerste gast was migrantenwerkster Banoo Kiani Haftlang. Zij werd ondervraagd over hoe het is, als vluchtelinge uit Iran en als professioneel sociaal-cultureel werkster in de regio. Wat ziet zij dat er speelt tussen mensen?

 Het thema in september was: Sociale buren zijn gelukkiger. Hoe ben ik een goede buur? Hoe ga ik om met buren van een ander slag als ik ben? In de studio de coördinator van Buurtbemiddeling in onze regio: Jeanine de Koster.

Het thema in oktober was: Vrouwenhandel. Een ver van mijn bed probleem? Onze studiogasten Mieke Hellema en Lida Ruitinga van de PKN Amstelveen-Buitenveldert werken samen met de migrantenkerken, de SKIN (Samen Kerk In Nederland) en de nationale recherche. Hoe ziet die samenwerking eruit? Zij vertelden over loverboys en vrouwenhandel in onze eigen woonplaats in relatie tot het nationale probleem.

Het thema in november was Amnesty International, waarbij Mea van Tilburg vertelde over aandacht voor mensenrechten, ook in Amstelveen. Het thema in december was: eenheid van geloven. Navid Rezaï van de Bahaï-gemeenschap Amstelveen vertelde, hoe de diverse wereldreligies zich tot elkaar verhouden met wereldvrede als rode draad.

Deze maand vertelt Marcella Bregman, coördinator van de vrijwilligers Ziekenhuis Amstelland, over het wel en wee in ons ziekenhuis. Hoe zij op kordate en hartelijke wijze de vrijwilligers steunt en stimuleert om hun aandacht te geven aan de patiënten, draagt grandioos bij aan het doel van ons programma ‘Eén … Amstelveen’.

‘Eén … Amstelveen’ is te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz en via TekstTV/kanaal 45. Ook via de website: www.rtvamstelveen.nl, dan klikken op ‘Beluister radio live’ rechts boven. Tijd van uitzending: maandag 17.00 uur, dinsdag 11.00 uur, woensdag 17.00 uur, donderdag 11.00 uur en vrijdag 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.