Bijgewerkt: 19 mei 2024

Speciaal getrainde wijkboa's starten in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-05-2023

De afgelopen maanden hebben drie buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente met succes de opleiding tot wijkboa afgerond. Sinds gisteren 25 mei 2023 zijn deze handhavers aanwezig in het aan hen toegewezen gebied in Amstelveen. Hier zoeken zij het contact met inwoners en ondernemers om te horen wat er speelt en om een laagdrempelig aanspreekpunt te zijn bij eventuele problemen.

De gemeente zet wijkhandhavers in om de leefbaarheid en veiligheid in de Amstelveense wijken te vergroten. Er zijn vier gebieden ingedeeld: Amstelveen Noord-Oost, Noord-West, Zuid-Oost en Zuid-West. Op dit moment gaat het team handhaving van start met drie wijkboa’s. Het is belangrijk om de juiste mensen in te zetten, wat soms lastig is in de huidige krappe arbeidsmarkt. Totdat een vierde speciaal getrainde handhaver is gevonden, wordt dit gebied waargenomen door een tijdelijke wijkboa.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr: Miriam Snijders operationeel manager Openbare Ruimte, wijkboa Sheena Gilling, Bert Lockx teamleider handhaving Openbare Ruimte, wijkboa Eddy Dekkers, Bert Winthorst gemeentesecretaris, Herbert Raat wethouder Handhaving en wijkboa Maaike Wijnstein voor de ingang van het raadhuis

Voelsprieten in de wijk. 'De wijkboa’s zijn de ogen en oren van de gemeente in de wijk en vormen een aanvulling op de wijkagenten waarmee zij samenwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van wijkspecifieke problemen. De wijkagenten doen goed werk als het gaat om het waarborgen van de veiligheid in de wijken, maar we horen ook verhalen over een politiekorps dat kampt met overbelasting. Daarom denk we dat wijkboa’s een goede aanvulling kunnen zijn. We starten met vier gebieden. Mocht het nodig blijken, dan gaan we in overleg met de gemeenteraad om het team uit te breiden' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

De vier gebieden zijn als volgt ingedeeld: Noord-Oost (Oude Dorp/Bovenkerk-Dorp, Patrimonium en Amsterdamse Bos) is het gebied van wijkboa Sheena Gilling. Noord-West (Randwijck, Elsrijk, Stadshart, Kronenburg/Uilenstede, Kostverloren, Bankras, Buitengebied Noord) is het gebied van wijkboa Eddy Dekkers. Zuid-Oost (Bovenkerk/Legmeer, Westwijk, deel van Buitengebied Zuid) is het gebied van wijkboa Roy Obbens. Zuid-West (Keizer Karelpark, Groenelaan, Waardhuizen, Middenhoven, deel van Buitengebied Zuid) is het gebied van wijkboa Maaike Wijnstein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.