Bijgewerkt: 19 oktober 2021

Speciale parkeerregeling voor vitale beroepen eindigt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-10-2021

Een speciale parkeerregeling voor mensen in vitale beroepen eindigt per 1 november 2021 in Amstelveen. Door de regeling konden bijvoorbeeld zorgmedewerkers een gratis parkeervergunning krijgen omdat ze door het coronavirus moeilijker met het openbaar vervoer konden reizen. 'Gelukkig rijdt het openbaar vervoer nu weer volledig en is de regeling niet meer nodig' - zegt Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren


De regeling werd eind maart 2020 ingesteld. Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus was het openbaar vervoer in en rond Amstelveen teruggeschroefd. Hierdoor kwamen medewerkers van zorg/welzijn/onderwijs/kinderopvang/jeugd en aanverwante instellingen moeilijker op hun werk of konden zij hun (ambulante)werk in Amstelveen moeilijker doen.

Deze medewerkers zijn vanwege hun werk deels aangewezen op de auto, ze werden in een deel van Amstelveen geconfronteerd met betaald parkeren. De gemeente Amstelveen maakte daarom gratis parkeren door middel van een gratis parkeervergunning mogelijk voor medewerkers van vitale beroepen. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het OV weer op gang is gekomen eindigt de regeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.