Bijgewerkt: 24 maart 2023

Speciale parkeervergunning voor medische zorgprofessionals in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-07-2014

In en rond het Stadshart Amstelveen zijn huisartsen, tandartsen, orthodontisten en fysiotherapeuten werkzaam. De praktijken van deze medische zorgprofessionals liggen meestal net binnen het gebied, waar betaald parkeren geldt. Om te regelen, dat patiënten die voor een behandeling langskomen, niet hoeven te betalen, krijgen de artsen nu de beschikking over speciale patiënten vergunningen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes (PvdA), wethouder Verkeer en Parkeren


Begin juni 2014 is overleg over parkeervergunningen geweest tussen de gemeente Amstelveen en de medische zorg professionals in en rond het Stadshart. De uitkomst van het overleg betekent, dat er per behandelkamer één patiënten vergunning wordt verstrekt.  Elke vergunning krijgt een saldo van 2000 uur. De artsen gaan € 100 per vergunning betalen. Als de medisch zorgprofessional de patiënt aanmeldt via de webapplicatie ‘bezoekersparkeren’ is het parkeren voor de patiënt gratis. Als de patiënt aangemeld wordt aan de betaalautomaat, geldt een gereduceerd tarief van € 1,-.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en Parkeren: “Ik ben blij, dat er nu in samenwerking met de artsen een oplossing is gevonden voor dit parkeerprobleem. Patiënten die bij een praktijk moeten parkeren, willen wij zoveel mogelijk tegemoet komen. In het collegeprogramma hebben wij al aangegeven rekening te willen houden met bijzondere groepen als het om parkeervergunningen gaat.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.