Bijgewerkt: 26 september 2021

Speciale zwemlessen voor 10-jarigen in zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-05-2021

Kinderen die op hun 10de nog niet zwemvaardig zijn kunnen terecht in zwembad De Meerkamp. 'Met een speciaal ontwikkeld programma willen we ervoor zorgen dat ook deze groep leert zwemmen'- zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport. Uit onderzoek van de GGD in opdracht van de gemeente Amstelveen bleek in 2019 dat 7 % van de 10-jarigen in Amstelveen niet kan zwemmen. 'Amstelveen is een groene en waterrijke gemeente. Daarom is het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen' - zegt Ellermeijer.

Nu het zwembad niet meer gesloten is vanwege de coronamaatregelen begint een speciaal programma voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen terecht op maandag, woensdag en vrijdag in De Meerkamp. Het programma wordt verzorgd door AmstelveenSport en begint vanaf 31 mei 2021. Aanmelden kan via swimsafe@meerkamp.nl

'Om de ouders te bereiken is een informatiecampagne opgezet en hebben we de hulp gevraagd van de scholen. Zij informeren de ouders en wijzen hen op de mogelijkheden. Ook de GGD, het Sociaal Team van de gemeente en de huisartsen wordt gevraagd om flyers te verspreiden'- zegt wethouder Ellermeijer.  

Uit het onderzoek bleek dat vooral voor ouders met een niet-Nederlandse afkomst het belang van zwemvaardigheid niet zien. Ook speelde de wachtlijst een rol. Daarnaast is bij ouders met een beperkt inkomen niet altijd bekend dat de gemeente de zwemlessen voor hun kinderen volledig vergoedt. Inwoners die aangeven zwemles niet te kunnen betalen, wijst de gemeente graag op de Amstelveenpas. Met deze pas is zwemles gratis voor inkomens tot 130 % van het minimuminkomen.

'We hebben destijds met de GGD afgesproken dat zwemvaardigheid een vast onderdeel is van het gezinsconsult van nieuwkomers. Met dit programma willen wij bereiken dat alle kinderen in Amstelveen tijdig een zwemdiploma halen' - aldus Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Kan uw kind zwemmen?


Can your child swim? Research has shown that 7 % of the 10-year-old children in Amstelveen are not swimming proficient. In order to prevent (life) endangering situations we want to call upon this group to learn to swim. For children aged between 10 and 12 years, a special swimming programme has been developed in swimming pool De Meerkamp.

Sign your child up!: swimsafe@meerkamp.nl. The programme starts from Monday, 31 May 2021. Available hours:

•          Mondays between 6:30 pm and 7:15 pm;

•          Wednesdays between 3 pm and 3:45 pm;

•          Fridays between 1:45 pm and 2:30 pm.

Transportation. Is your child unable to get to and from the pool independently? Transportation can be arranged through BSO Boon, please contact the municipality at s.broersma@amstelveen.nl  to do so.

Financial threshold? The municipality of Amstelveen thinks it is important that all children can swim. Are there any financial or other barriers which prevent your child from attending swimming lessons? Please contact the municipality. Together we can work it out.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.