Bijgewerkt: 28 februari 2024

Spoedberaad gemeenten over terugvordering IJslandse tegoeden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-10-2008

Tien gemeenten, de provincie Groningen en het waterschap Roer en Overmaas hebben vanmorgen (17 oktober 2008) op uitnodiging van de provincie Noord-Holland gesproken over terugvordering van de tegoeden uit deposito’s bij de IJslandse bank Landsbanki.

Onder het motto ‘samen staan we sterker’ besloten de provincies en gemeenten al eerder om samen een claim in te dienen bij Landsbanki. Pels Rijcken, de huisadvocaat van Noord-Holland, zal de gezamenlijke belangen behartigen. Provincies, gemeenten en waterschap voelen zich gesteund door de ministeries van Financiën en Binnenlandse Zaken (BZK). Die hebben toegezegd de partijen met raad en daad terzijde te staan.

Niet alleen Noord-Hollandse gemeenten waren naar Haarlem gekomen. Ook gemeenten uit andere provincies, de provincie Groningen, het Waterschap Roer en Overmaas, BZK en de Vereniging Nederlandse Gemeenten waren vertegenwoordigd. Allemaal met een helder doel voor ogen: het geld terugvorderen dat bij Landsbanki in deposito’s uitstaat.

Aanwezig waren de gemeenten Texel, Opmeer, Amstelveen, Naarden, Den Haag, Goes,  Alphen aan de Rijn, Zundert, Pijnacker-Nootdorp en Scherpenzeel.

Gedeputeerde Peter Visser, verantwoordelijk voor het financieel toezicht op gemeenten, zat de bijeenkomst voor.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.