Bijgewerkt: 19 april 2024

Sportbedrijf SAS in rode cijfers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-10-2006

De Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) blijft ondanks grote inspanningen diep in de rode cijfers verkeren. Voor 2006 wordt wederom een negatief resultaat verwacht van 150.000 euro. Dat blijkt de tweede tussenrapportage over 2006, waarin wordt gesteld dat er ,,te weinig financieel vlees op de botten zit." Na de gemiddelde zomer (juli extreem warm, maar augustus extreem nat) verwacht het sprotbedrijf geen grote inkomensstijgingen meer voor de rest van het jaar.

Volgens het sportbedrijf is de rek van de besparingen op beïnvloedbare kosten er volledig uit. Daarmee wordt opnieuw aangetoond dat de eerder opgelegde bezuinigings- targets voor het sportbedrijf veel te ambitieus zijn geweest. Het uitvoeren van de structurele bezuinigverplichting over 2007 zou niet verantwoord zijn.

Sterker, per 2007 moet de SAS een ton extra subsidie krijgen om het hoofd boven water te kunnen houden. Het verwachte exploitatieverlies van anderhalve ton wordt niet direct gecompenseerd; daarvoor wordt eerste het definitieve jaarresultaat over 2006 afgewacht.

Net als in de eerste tussenrapportage dit jaar, wordt gesteld dat de SAS vooral beleidsinhoudelijk op de goede weg is.


door André Gerritsen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.