Bijgewerkt: 23 juni 2024

Sportclubs in Amstelveen hebben recht op duidelijkheid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
19-08-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Veel verenigingen lopen tegen hun sportieve grenzen aan. Zo wil niet alleen hockeyvereniging Myra groeien, maar er is ook onvoldoende veldcapaciteit voor Amstelveen Heemraad en Rugbyclub ARC 1890. Ook bij voetbalverenigingen RKAVIC en Martinus moeten er zaken geregeld worden.

Estafette Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Het Nederlands Kampioenschap Estafettes deelnemers op Atletiekcentrum Startbaan in september 2004


Het zou daarom verstandig zijn, om een bijeenkomst te beleggen om een voorstel voor de begroting te maken, waarin de knelpunten worden aangepakt. Dit moet snel gebeuren, want over een paar maanden wordt de begroting al besproken in de gemeenteraad. Alle partijen dragen de sport een warm hart toe en zijn trots op het verenigingsleven, dat door veel vrijwilligers in stand gehouden wordt.

Zij verdienen onze steun. Deze week zijn alle voorzitters van sportverenigingen in Amstelveen op het raadhuis uitgenodigd, om te praten over een Sportvisie, een mooie gelegenheid, om de knelpunten te bespreken. Een Sportvisie is van belang voor de lange termijn, maar op de korte termijn moet er wat gebeuren.

Daarom gaan CDA-collega Martijn Lustenhouwer en ik (Herbert Raat) er in eerstvolgende vergadering bij B en W op aandringen om voor het begrotingsjaar 2010 de zaken te regelen. Daarna kan er weer ambtelijke energie in visies gestoken worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.