Bijgewerkt: 17 mei 2024

Sportprogramma voor kinderen van 5-6 jaar SportZ

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
08-11-2016

Het Sportbedrijf Amstelveen is de samenwerking aangegaan het NOC*NSF voor een nieuw sportprogramma voor kinderen van 5-6 jaar: SportZ- Multisport voor kids. Vroeger speelden kinderen meer op straat. Er werd gerend, geklommen en geklauterd en het kind ontwikkelde spelenderwijs motorische vaardigheden. Kinderen van nu beginnen steeds jonger met sporten. Dat is goed! Maar kinderen die zich al op jonge leeftijd toespitsen op één tak van sport lopen het gevaar zich eenzijdig te ontwikkelen. De nadruk ligt dan al snel op het aanleren van sport specifieke vaardigheden, terwijl een brede motorische basis ontbreekt. Die brede basis ontwikkelen kinderen door op jonge leeftijd verschillende vormen van sporten en bewegen te oefenen.

Het programma van SportZ is gebaseerd op het aanleren van verschillende motorische vaardigheden. Kinderen ervaren wat het is om met plezier te bewegen. Spelenderwijs doen zij de eerste ervaringen op in sporten onder begeleiding van een ervaren sport trainer. Tijdens de les worden veel verschillende oefeningen van diverse sporten aangeboden aan het kind. Van stoeien tot gooien en vangen en van klimmen en klauteren tot rennen en springen. Naast beweegvaardigheden is er ruim aandacht voor de sociale en persoonlijke aspecten die met sporten en bewegen ontwikkeld worden. In alle activiteiten staat uiteraard het ervaren van plezier voorop! De trainingen vinden één keer per week plaats, op een vast moment en op dezelfde locatie. Er zitten maximaal 12 kinderen in een groep, waardoor de trainer ieder kind voldoende aandacht kan geven en het voor iedereen uitdagend én leuk kan maken.

Waar en wanneer? Op dit moment zijn er Sportz lessen in de gymzaal van de Burgermeester Haspelslaan 137 op dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur. Deze lessen zijn van 25 oktober t/m 28 maart 2017. Vanaf 4 april t/m 19 juli is er les op Sportpark West, op grasveld aan de Wimbledonpark. De kosten zijn € 70 voor 20 weken en € 120 euro voor 40 weken. Interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met k.mol@sportbedrijfamstelveen.nl  of bel 088-8585 105.

Het NOC*NSF is een Nederlandse sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Het NOC*NSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sport Federatie (NSF).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.