Bijgewerkt: 5 juni 2023

Sportwethouder Herbert Raat bezocht Hockeyvereniging Pinoké

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-10-2022

De lokale politici en de ambtenaren van de gemeente bezoeken regelmatig de Amstelveense sportverenigingen om te kijken hoe het met clubs gaat. Tijdens dit ‘rondje sport’ maakt de nieuwe sportwethouder Herbert Raat kennis met de verenigingen en kunnen de verenigingen vertellen, waar het goed gaat of waar verbetering mogelijk is. Onlangs bezocht de wethouder Hockeyvereniging Pinoké in het Amsterdamse Bos.

De Heren 1 van Pinoké debuteerden dit jaar in de play-offs van de Tulp Hoofdklasse Heren. Een opsteker voor de vereniging die veel aandacht heeft voor de toeleiding naar tophockey en de breedtesport. Uit het gesprek met Astrid Ventevogel voorzitter, Käthe Laumans penningmeester en Dennis de Lugt verenigingsmanager blijkt, dat de vereniging van zo’n 2.100 leden jaarlijks het maximaal aantal nieuwe aanmeldingen binnenkrijgt. Pinoké ligt te midden van andere sportverenigingen. 'Het is geweldig om te horen dat de vereniging het zo goed doet. Daardoor zitten ze echter wel krap in hun jasje wat betreft speelruimte. De capaciteit die er is bij de verschillende sportverenigingen zou beter ingezet kunnen worden, horen we nu van Pinoké. Als gemeente juichen wij samenwerkingen toe. Daarom gaan we samen kijken of en hoe dit beter kan' - zegt sportwethouder Raat.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Vlnr.: Penningmeester Käthe Laumans, verenigingsmanager Dennis de Lugt, voorzitter Astrid Ventevogel van Hockeyvereniging Pinoké, Herbert Raat wethouder Sport en Jacqueline Höcker raadslid van Goed voor Amstelveen op 6 oktober 2022 op het speelveld

Energielasten. Net als veel andere sportverenigingen heeft Pinoké te maken met stijgende energielasten. Zolang er vanuit het Rijk geen financiële tegemoetkoming komt, kijkt de vereniging naar de gemeenten Amsterdam en Amstelveen. Pinoké ligt op Amstelveens grondgebied, maar valt onder de verantwoordelijkheid van Amsterdam. Wethouder Raat: 'Pinoké is een belangrijke sportvereniging voor zowel Amstelveners als Amsterdammers. De gemeente Amsterdam heeft vorige week laten weten te komen met een financiële regeling voor 2023 om sportclubs te steunen bij de gestegen energielasten. Wij houden in de gaten wat dit voor Pinoké betekent. Ook in Amstelveen voeren we momenteel een inventarisatie uit onder sportclubs naar de gevolgen van de energiecrisis. Sporten is belangrijk, niet alleen voor de gezondheid maar ook voor de sociale binding.'

Rondje sport. Wethouder Raat heeft eerder al bezoeken gebracht aan Sporting Martinus, AFC Nautilus, Roda’23 en op 13 oktober 2022 aan Tafeltennisvereniging Amstelveen. De wethouder doet dit om kennis te maken te horen, waar de verenigingen mee bezig zijn en om te bekijken waar we samen de sport kunnen versterken. De gemeente vindt dat iedereen in Amstelveen de kans moet krijgen om te sporten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.