Bijgewerkt: 21 maart 2023

Spotters verhuizen van Kaagbaan naar Polderbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
17-01-2008

De nieuwe spottersplaats bij de Polderbaan van Amsterdam Airport Schiphol gaat op zaterdag 26 januari 2008 open. Tegelijkertijd gaat de spottersplaats langs de Kaagbaan definitief dicht.

Bij de Polderbaan is een tijdelijke spottersplaats aangelegd. Er staan onder meer bankjes en fietsenrekken, en er komt binnenkort een toiletgebouw. De snackwagens verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Schiphol werkt nog aan plannen voor een definitieve spottersplaats bij de Polderbaan. Over de invulling daarvan is de luchthaven onder meer in overleg met een aantal spotters.

Kaagbaan spottersplaats Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De spottersplaats naast de Kaagbaan in 2007


De sluiting van de spottersplaats bij de Kaagbaan was vorig jaar al aangekondigd. Schiphol Group heeft de locatie nodig voor de uitbreiding van het vrachtgebied. Schiphol heeft de spottersplaats zolang mogelijk opengehouden, in afwachting van de opening van een nieuwe locatie. In overleg met de gemeente Haarlemmermeer is nu besloten dat de toegangswegen op 26 januari om 7.00 uur 's ochtends worden afgesloten.

De nieuwe spottersplaats bevindt zich aan het einde van de IJweg aan de westzijde van de Polderbaan. Een routebeschrijving is beschikbaar op www.schiphol.nl   

Ter gelegenheid van deze ingebruikname zal op zaterdag 26 januari 2008 tussen 9.00 - 11.00 uur koffie met gebak aan de spotters worden aangeboden.

Wat is een vliegtuigspotter?

Een vliegtuigspotter is een persoon, die als hobby vliegtuigbewegingen volgt langs vliegvelden. Sommige spotters houden het bij het opschrijven van vliegtuignummers, anderen doen alles om zoveel mogelijk te fotograferen.

Weer anderen vinden de meeste ontspanning in het luisteren naar het radioverkeer via een scanner. Ook een combinatie van deze is mogelijk, evenals het genre van het gespotte. Zo is de ene spotter misschien gek van militaire toestellen, terwijl anderen liever civiele toestellen zien.

Spottersplaatsen

Rondom Schiphol zijn vijf spottersplaatsen: bij de Zwanenburgbaan, de Kaagbaan, de Buitenveldertbaan (naast de McDonald’s), de Polderbaan en het Panoramaterras. Nu gaat de spottersplaats naast de Kaagbaan sluiten, omdat Schiphol haar cargo (vracht) gebied verder uitbreidt en op de spotterplaats worden waarschijnlijk grote gebouwen gebouwd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.