Bijgewerkt: 3 december 2022

Staatssecretaris Atsma bezocht Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Rijksoverheid
01-02-2011

Bij Luchtverkeersleiding Nederland begon staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu op 31 januari 2011 met een bezoek aan Schiphol, KLM, Luchtverkeersleiding Nederland en omwonenden rond Schiphol.

De staatssecretaris benadrukte dat de luchtvaartsector één van de belangrijkste motoren is van onze Nederlandse economie. ‘’Onze luchtvaart is een wereldspeler van betekenis. Concurrerend, dynamisch en duurzaam. Het is mijn ambitie om dit samen met de sector zo te houden’’, aldus Atsma. ‘’De luchtvaartpartijen maken Nederland tot een speler die de mondiale concurrentie aankan’’.

Atsma  Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2011)

Vlnr.: Peter Hartman, president-directeur van KLM en staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu op Schiphol in een hangar van KLM


De staatssecretaris sprak met Paul Riemens, CEO van LVNL, onder andere over de rol van Luchtverkeersleiding Nederland en de voordelen van het proces dat is ingezet om te komen tot één Europees luchtruim. Op Schiphol bezocht hij samen met Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol, de bagage-afhandeling, de afdeling Operatie die ervoor zorgt dat het vliegverkeer veilig en efficiënt verloopt en het team dat de landingsbanen en vliegtuigen sneeuwvrij houdt bij winterweer.

Met Peter Hartman, president-directeur van KLM, sprak Atsma onder andere over de belangrijke rol van KLM-Air France bij het in stand houden en verder uitbouwen van een sterk netwerk met veel internationale verbindingen. Atsma kreeg een rondleiding bij de Engine Shop van KLM en de hangars waar de vliegtuigen onderhouden worden (foto).

Ook heeft de staatssecretaris uitgebreid gesproken met omwonenden van Schiphol die vertegenwoordigd zijn in de CROS, de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol en de Vereniging Gezamenlijk Platforms. Zij praten aan de Alderstafel mee over de ontwikkeling van Schiphol en het beperken van de geluidshinder.

Staatssecretaris Atsma spreekt op maandag 7 februari 2011 met de Tweede Kamer over de luchtvaart in Nederland bij de behandeling van de Luchtvaartnota.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.