Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Stadsdominee Werner Pieterse met Kerst 2017 bij Libris Venstra

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-11-2017

Stadsdominee Werner Pieterse leest vanaf 29 november 2017 in Boekhandel Venstra aan het Stadsplein in Amstelveen het Kerstverhaal, uit Bijbelboek Lukas. In een serie van drie avonden - 29 november, 6 en 13 december van 19.30 uur tot 21.00 uur – neemt hij aanwezigen mee langs Jozef, Maria, engelen, herders in het veld, os, ezel, stal en het kind. Op weg naar Kerst. Iedereen die in dagen van kerstmannen, rendieren en Kerst allerhande nieuwsgierig is naar het echte kerstverhaal, is welkom. Voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid volstaat. Kosten 20 euro inclusief koffie en tekstboekje. Aanmelden in de winkel of via info@venstra.nl  onder vermelding van ‘Kerst bij Venstra’. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Dominee Werner Pieterse tijdens de derde talkshow van 'BV Amstelveen' op maandagavond 27 maart 2017 in Grand Café 't Oude Dorp


Werner Pieterse is theoloog en schrijver en predikant van de Paaskerk in Amstelveen. Hij schreef onder andere 'Wat blijft. God na de kaalslag' waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de 12 artikelen van de geloofsbelijdenis als de regels van een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Ook gebruikt hij het werk van Nietzsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal. De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis. Zijn tweede boek 'Waar ik je zoek' - verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind verschijnt komend voorjaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.