Bijgewerkt: 7 december 2021

Stadsdominee Werner Pieterse op 14 oktober 2019

Nieuws -> Kerk

Bron: Werner Pieterse
14-10-2019

70 woorden door stadsdominee Werner Pieterse - 14 oktober 2019. Een paar woorden om even stil te staan in een snelle tijd.Ter inspiratie, om over te peinzen, om op te reageren, door te sturen, wat je wil. 70 woorden verschijnt onregelmatig, maar altijd op maandag. Werner Pieterse is stadsdominee in Amstelveen en predikant in de Amstelveense Paaskerk. stadsdominee@wernerpieterse.nl Eerdere edities zijn te vinden op: www.wernerpieterse.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2019)

Europa is een continent dat volledig op het noordelijk halfrond en voornamelijk op het oostelijk halfrond ligt. Het wordt begrensd door de Noordelijke IJszee in het noorden, de Atlantische Oceaan in het westen, Azië in het oosten en de Middellandse Zee in het zuiden. Het omvat het meest westelijke deel van Eurazië


'De profetische stem kondigt onvoorziene goedheid aan', schrijft de denker Emmanuel Levinas ergens. Soms zijn dat de liederen van een dichter, soms een roep door de 'kieren van de politiek'.

'Ontferming', schrijft hij ook, is 'het niet ongevoelig worden voor menselijke verantwoordelijkheid'. Hij noemt dat 'spiritualiteit tot een onbekende toekomst'. Verzet tegen het 'spook van het definitieve' dat Europa teistert. Zulke woorden sterken mij tegenover het geschreeuw van boze blonde mannen.

Emmanuel Levinas (Joods denker en Talmudgeleerde (1906-1995) (La Bible et les Grecs (1988) ; De l' únicité [2018])Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.